jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almussafes comença la recepció d’obres per al XXIII Certamen de Poesia Marc Granell

La Regidoria de Cultura premiarà amb 1.200 euros el millor treball de cadascuna de les dues categories, valencià i castellà.

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha obert el període per a presentar-se al XXIII Certamen de Poesia Marc Granell Vila d’Almussafes, el ja consagrat concurs literari en el qual es premien els millors poemaris escrits en valencià i castellà.

La recepció d’obres finalitzarà el pròxim 9 de març, data després de la qual el jurat valorarà les propostes per a designar un treball guanyador per a cadascuna de les dues categories. El lliurament dels premis es realitzarà el pròxim divendres 12 d’abril a les 22.30 hores a la sala d’actes del Centre Cultural. Les bases completes poden consultar-se en www.almussafes.es.

Convertit ja en tot un referent a nivell nacional després de més de dos dècades d’existència, el Certamen de Poesia Marc Granell impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes publica les bases que regulen la vint-i-tresena edició d’aquests premis, amb els quals el consistori pretén situar aquest gènere literari al nivell cultural i social d’altres expressions artístiques amb una major popularitat.

“Aquests premis s’han convertit en un dels més importants de l’escena literària espanyola perquè amb els anys ha anat guanyant en qualitat i en expectació. Cada edició són més els autors i autores que es presenten a la convocatòria i això és senyal de què es tracta d’un certamen seriós, rigorós i en el qual el primordial és la difusió del talent literari entre la població”, ressalta l’alcalde, Toni González, qui anima a participar en el certamen “a totes aquelles persones que tinguen alguna cosa que contar”.

Podran participar en la convocatòria, que romandrà oberta fins al pròxim 9 de març, tots els treballs poètics inèdits que no hagen sigut premiats en altres concursos o publicats anteriorment, sent desqualificades les obres considerades plagi, situació que comportarà també per la persona inscrita la impossibilitat de presentar-se al certamen en un període de cinc anys.

Els treballs, que podran estar escrits en valencià o castellà, hauran de tindre una extensió d’al voltant de 200 versos, dividits en un o més poemes o proses poètiques. El jurat, integrat per l’escriptor Marc Granell, una persona designada per Edicions 96 i una altra del Grup Poètic Argila de l’Aire, triarà el millor text en cadascuna d’aquestes dues llengües i els autors premiats rebran com a guardó 1.200 euros. Al costat d’aquesta recompensa, també obtindran 20 exemplars de les seues obres, que seran publicades en el període d’un any dins de la col·lecció ‘Razef’ d’Edicions 96.

Les persones hauran de presentar les seues obres a la Biblioteca Pública Municipal de la localitat per triplicat, enquadernades o cosides, mecanografiades a doble espai i per una sola cara. Tal com consta en les bases, que poden consultar-se en www.almussafes.es, els originals hauran de lliurar-se acompanyats d’un sobre tancat, en l’exterior del qual figurarà el lema o títol del treball, la cita ‘Certamen de Poesia Marc Granell – Vila d’Almussafes’ i la modalitat a la qual es presenten. Així mateix, a l’interior hauran de constar el nom, els cognoms, l’adreça, el correu electrònic, el telèfon de contacte i una carta signada en la qual se cedisquen els drets d’autor en cas de resultar finalista o guanyadora l’obra.

La Regidoria de Cultura, que remarca que el jurat pot declarar deserta qualsevol de les modalitats del premi si considera que les obres presentades no reuneixen la qualitat suficient i que també pot recomanar la publicació d’alguna de les obres pel seu contingut o gran nivell, entregarà els guardons en un acte públic que se celebrarà el pròxim divendres 12 d’abril a les 22.30 hores en el Centre Cultural.

Ismael Sempere i Elies Barberà, guanyadors en 2018

En l’edició de 2018, en la qual van optar al reconeixement un total de 90 obres, es van alçar com a guanyadors els poetes Ismael Sempere i Elies Barberà, en les categories castellà i valencià, respectivament. El primer d’ells va presentar el poemari ‘Pan de luna’, mentre que el segon va titular el seu text ‘Orestes a Newton’.

L’acte, en el qual es va aprofitar per a presentar el llibre que recull els treballs premiats l’any anterior, va concloure amb un espectacle en el qual Borja Penalva i Francesc Anyó van posar música als versos del poeta que dóna nom a la convocatòria.

Últimas noticias

Contenido relacionado