lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Local de Castelló va controlar més de 23.000 vehicles durant les campanyes de Seguretat viària

Un objectiu prioritari per a la Policia Local és millorar la Seguretat viària a Castelló, per això s'han desplegat a la ciutat 369 controls preventius durant l'any passat per vigilar per exemple l'excés de velocitat, l'ús del cinturó de seguretat o la presència d'alcohol o drogues en els conductors

La Policia Local de Castelló ha controlat durant 2017 un total de 23846 vehicles durant les 94 campanyes de tràfic que ha desplegat el cos municipal de seguretat amb l’objectiu de millorar la Seguretat viària a Castelló. Durant els dotze mesos, els integrants del Grup Operatiu de Tràfic de la Policia Local juntament amb els agents de Mobilitat Urbana i la Unitat d’Atestats han desplegat per diferents punts de la ciutat 369 controls preventius que han vigilat tant l’ús del casc de protecció i el cinturó de seguretat com l’excés de velocitat, la documentació dels turismes, motocicletes i vehicles de transport escolar, la presència d’alcohol o drogues al volant o la utilització del telèfon mòbil mentre es condueix. Arran d’aquests controls, els agents han formulat 792 butlletins de denúncia per les infraccions observades, un 3,3 per cent dels tots vehicles que van ser controlats durant els dispositius de tràfic.

Estes campanyes de vigilància de la Seguretat viària tenen com a principal i fonamental objectiu la reducció del nombre d’accidents de trànsit a la ciutat i la menor lesivitat dels ferits en cas de produir-se. Per aquest motiu, la Policia Local de Castelló ha realitzat des de fa anys un programa anual de campanyes de vigilància que a més estan executades en coordinació amb les iniciatives que a escala nacional engega la Direcció general de trànsit.

Respecte a la vigilància de la presència d’alcohol i substàncies estupefaents en la conducció, la Policia Local de Castelló a través de la secció d’Atestats i la unitat de Comeses Especials ha desplegat 177 controls d’alcoholèmia i drogues en els quals s’han sotmés a les respectives proves a 3934 conductors i s’han formulat 285 denúncies.

Quant a la vigilància de l’ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil per part dels conductors i ocupants dels vehicles, s’han realitzat 8 campanyes de vigilàncies amb una setmana de durada cadascuna d’elles, en les quals s’han desplegat 34 controls per diversos punts de la ciutat, sobretot, en voltants de centres escolars, s’han controlat 7147 vehicles i els agents han formulat per l’absència de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil un total de 98 denúncies.

Respecte a l’ús del casc de protecció i el telèfon mòbil mentre s’està al volant, la Policia Local de Castelló ha dut a terme 7 campanyes amb 33 dispositius policials desplegats i 6124 vehicles controlats. Arran d’aquests controls, els agents han formulat 30 denúncies, un 0,4 per cent del total de vehicles controlats.

Quant a l’excés de velocitat, la Policia Local de Castelló a través del Grup Operatiu de Tràfic i els agents de Mobilitat Urbana han executat 6 campanyes de control de velocitat en les quals, el cinemòmetre s’ha col·locat en les principals vies de circulació de la ciutat i s’han controlat 4844 vehicles. Com a resultat d’aquests controls, els agents van formular 168 denúncies per excés de velocitat, un 3,4 per cent de tots els vehicles controlats.

Respecte a la vigilància del transport escolar, la Policia Local de Castelló ha dut a terme quatre campanyes de vigilància en els voltants dels col·legis que disposen d’este servei de transport. Els agents han inspeccionat 155 vehicles i han formulat 21 denúncies per diversos motius relacionats amb la documentació obligatòria que han de posseir aquest tipus de transports i pels elements de seguretat que han d’estar a l’interior dels autobusos.

Finalment, el Grup Operatiu de Tràfic juntament amb els agents de Mobilitat Urbana han realitzat huit campanyes de vigilància sobre el comportament dels ciclistes per les vies urbanes. Durant els 33 controls efectuats, els agents han controlat a 454 usuaris de bicicletes i han formulat 46 butlletins de denúncies per diverses infraccions de tràfic.

Últimas noticias

Contenido relacionado