sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PSPV-PSOE insta al Govern de Rajoy que negocie amb els municipis afectats per les dessaladores

El PSPV-PSOE insta al Govern de Rajoy a entaular una negociació amb els ajuntaments de les poblacions, que en el seu moment van signar un conveni de proveïment amb Acuamed, perquè després de la crisi, la realitat econòmica i urbanística dels municipis ha canviat, i hui no estan en condicions d’assumir el cànon d’amortització inicialment signat”.

Així ho ha manifestat el diputat nacional, Artemi Rallo, qui considera “imprescindible la renegociació dels convenis signats en el moment de la construcció de les dessaladores perquè els pobles afectats puguen accedir a l’aigua desalada a un preu assumible”.
És important que aquests municipis “puguen tindre garantida la seua previsió realista de consum a un preu raonable que estiga d’acord amb la realitat de 2018”.

Sobre aquest tema ha assenyalat que “no és presentable que cinc pobles hagen d’assumir el cost que la província tinga garantit el proveïment d’aigua per sempre”.

No obstant això, el diputat socialista creu que el Govern de Rajoy ha d’anar més lluny, “ha de donar facilitats perquè altres pobles que estarien interessats a connectar-se a les dessaladores puguen fer el pas, un pas que, necessàriament, passa per l’establiment d’un preu raonable”.

El diputat socialista insta a més al Govern del PP a posar en marxa quan les dessalinitzadores de Moncofa-Xilxes i Cabanes-Orpesa perquè en cas de no fer-ho, l’any vinent “el Regne d’Espanya es veurà obligat a retornar a la Unió Europea la subvenció de 50 milions d’euros que va atorgar en el seu moment”.

Rallo ha conclòs la seua intervenció recordant que el president Zapatero es va comprometre en el seu moment a resoldre el problema de l’escassetat d’aigua en la província de Castelló i que “gràcies a les dues dessaladores que va construir i a moltes altres actuacions que es van posar en marxa en aquells anys amb el Programa AIGUA, tenim AIGUA DE QUALITAT, PER A TOTS I PER SEMPRE.” Per tant, “l’única cosa que fa falta a posar-les en funcionament i permetre que els nostres municipis puguen tindre accés a tan preuat bé, a un preu assumible i raonable”.

Així ho ha dit en el transcurs de la reunió de treball que s’ha celebrat en el matí de hui en la seu del Partit Socialista de Castelló, a la qual ha assistit la sotssecretària Ana Edo i representants del PSPV-PSOE dels municipis de Xilxes, Nules, Cabanes, Orpesa.

Últimas noticias

Contenido relacionado