El PSPV Castelló demana consens entre els grups polítics per a votar a favor del canvi de nom de la ciutat

El PSPV planteja organitzar jornades informatives perquè la ciutadania conega els avals científics i històrics al canvi del topònim.

321

El grup municipal socialista de Castelló considera que el procediment per a promoure el canvi de nom de la ciutat requereix un consens generalitzat entre les diverses sensibilitats polítiques, per tractar-se d’una decisió que ha de perdurar en el temps i no estar subjecta a la possibilitat de ser revertida a mitjà termini per un Govern local amb una altra majoria política. En eixe sentit, els representants del PSPV es van abstenir ahir sobre aquest tema en la comissió plenària de Govern Obert.

Les regidores i els regidors socialistes “són partidaris del canvi, atenent raons històriques”, com s’ha constatat en l’informe dels experts que avalen l’exclusivitat del nom de ‘Castelló de la Plana’. Tant l’alcaldessa, Amparo Marco, com el portaveu socialista, Rafa Simó, així ho han expressat en públic des que es va conéixer la proposta, i també ho ha fet el grup socialista en les reunions de l’equip de govern. Però eixa voluntat ha estat lligada sempre “a la necessitat de buscar el consens”.

El grup municipal socialista es reafirma que “cal ampliar la base de l’acord en l’àmbit de la Corporació, amb una ronda de contactes amb tots els grups municipals”, en la qual s’expliquen els criteris que justifiquen el canvi del topònim. Al mateix temps, demanen que “es faça pedagogia davant la societat i plantegen la necessitat d’organitzar jornades informatives i explicatives a la ciutadania, perquè quede constància de forma inequívoca dels avals històrics al canvi de denominació”.