martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig, Montón i Marco presenten la campanya enfront del copagament per a garantir que “totes les persones siguem iguals davant la malaltia”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha acompanyat avui al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, en una trobada celebrada en la capital de la Plana amb desenes de representants d’associacions de majors, de malalts, de dependents i de persones amb diversitat funcional en el qual s’ha explicat la campanya enfront del copagament que el Consell va posar en marxa el passat 1 de gener.

L’alcaldessa ha agraït a Puig la seua presència a Castelló i ha destacat que “la Generalitat segueix complint amb els seus compromisos i ara ha complit amb l’inici de la supressió del copagament farmacèutic, una mesura que beneficiarà a nombrosos veïns i veïnes de Castelló i a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana”.

El president de la Generalitat ha remarcat la importància que tots els ciutadans siguen iguals davant la malaltia. “No era possible que 300.000 persones a la Comunitat Valenciana deixaren els seus tractaments farmacèutics per dificultats econòmiques”, ha afirmat Puig. El cap del Consell ha assenyalat que, a través d’aquesta mesura que es va posar en funcionament el passat 1 de gener i que beneficiarà a quasi un milió de ciutadans, “cap persona deixarà el seu tractament per raons econòmiques”.

Al llarg de la seua intervenció, Puig ha recordat que hi ha un canvi de prioritats, alguna cosa que cal aplicar en tots els àmbits de l’acció de Govern. El president s’ha proposat ser eficient “per a traure tots els recursos per a allò que és prioritari com la creació de llocs de treball i uns serveis socials de qualitat”. A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana es troba en un procés de reparació dels drets fonamentals que, en els últims anys, s’han limitat.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón ha afirmat que en l’accés a la salut a la Comunitat Valenciana “ja no hi ha ciutadans de primera i de segona”. Montón ha aprofitat per a tornar a exigir al Govern Central la derogació del decret de l’exclusió sanitària i del decret dels copagaments.

“Des de la Conselleria de Sanitat- ha continuat Montón- hem fet un pla de xoc d’urgència per a solucionar els problemes derivats de les retallades que havien generat a les persones”.

Tal com ha explicat la consellera, els pressupostos de la Generalitat destinen 41 milions d’euros per a garantir que cap persona es quede sense accés als productes sanitaris i ortoprotèsics perquè “La prioritat del Consell és garantir l’accés a la salut a totes les persones”. A més, per a beneficiar-se d’aquesta mesura els usuaris no hauran de realitzar cap gestió ja que presentant la targeta sanitària SIP el sistema detecta automàticament la prestació.

Últimas noticias

Contenido relacionado