domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rallo (PSPV) : “Amb el PSOE els castellonencs tenen garantit el sistema públic de pensions”

El cap de llista del PSPV-PSOE al Congrés per Castelló, Artemi Rallo, ha assegurat avui que Pedro Sánchez “blindarà la protecció social, les pensions i la dependència com a drets constitucionals per a posar fre al maltractament que pateixen els col·lectius socials més vulnerables per les polítiques de retallades sistemàtiques del PP”. El número u del PSOE ha fet aquestes declaracions en el Mercat del Dilluns de Castelló, on ha estat aquest matí amb altres membres de la candidatura demanant el vot i repartint informació del programa electoral del partit.

Els socialistes han criticat al Govern de Rajoy per haver recorregut al fons de reserva de la Seguretat Social per a pagar les pensions, deixant-ho pràcticament a la meitat. “El dèficit de la Seguretat Social s’ha multiplicat per deu respecte a com estava al principi i encara així el PP diu que no hi ha diners suficients amb les cotitzacions socials per al finançament de les pensions contributives, i ofereix que les pensions de viduïtat i orfandat es paguen amb impostos generals”. “El que li ocorre al PP és que no creu en el sistema públic de pensions”, ha denunciat Rallo.

Enfront del model dels ‘populars’, el PSOE defensa el “pacte intergeneracional” proposat pels socialistes i el finançament, a través d’un imposat finalista, del sistema públic de pensions. “Perquè els nostres majors han de tenir una pensió digna, perquè han sigut treballadors durant tota la seua vida”, ha subratllat el cap de llista.

Ha explicat que el compromís del PSOE amb els pensionistes “és tan fort que si fa falta Pedro Sánchez està disposat a sotmetre al Pacte de Toledo la conveniència d’aprovar un impost especial per a finançar les pensions contributives”.

Rallo ha recalcat que garantir el benestar i l’envelliment actiu de col·lectius com el dels pensionistes “ha sigut, és i seguirà sent un dels eixos prioritaris de les polítiques socialistes” enfront del “càstig” rebut per part de Mariano Rajoy.

Últimas noticias

Contenido relacionado