```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un ciutadà de Hong Kong, que va estar a Espanya, primer reinfectat per COVID-19 en el món

Les seqüències genètiques dels ceps dels virus que va contreure a l'abril ia l'agost són "clarament diferents".

Un ciutadà de 33 anys nascut a Hong Kong s’ha convertit en el primer cas documentat de reinfecció per COVID-19 al món, segons investigadors de la Universitat de Hong Kong.

El pacient va ser donat d’alta després de curar-se del coronavirus a l’abril però a principis d’este mes va tornar a donar positiu després de tornar d’un viatge a Espanya, segons assenyala la televisió pública RTHK.

Les autoritats sanitàries afirmen, en un primer moment es va pensar que l’home podria ser un “portador persistent” del SARS-CoV-2, coronavirus causant de la pandèmia de COVID-19, i mantenir l’agent infecciós en el seu organisme des del seu anterior patiment. No obstant això, els investigadors de la Universitat de Hong Kong asseguren que les seqüències genètiques dels ceps dels virus que va contraure l’home a l’abril i a l’agost són “clarament diferents”.

El pacient només va tenir símptomes lleus la primera vegada, i en esta segona infecció ha desenvolupat la malaltia de manera asimptomàtica. Els investigadors han descrit com, després de tornar del seu viatge a Espanya, el virus que van seqüenciar coincidia estretament amb la soca que ha circulat a Europa durant juliol i agost.

“Els nostres resultats demostren que la seua segona infecció ha estat causada per un nou virus que va adquirir recentment, en lloc d’una disseminació viral prolongada”, ha manifestat Kelvin Kai-Wang To, microbiòleg clínic de la Universitat de Hong Kong.

Reinfecció, possible en casos “excepcionals”

Este descobriment podria suposar un revés per als que basen la seua estratègia contra la pandèmia en la suposada immunitat obtinguda després de passar la malaltia, encara que els investigadors consideren que només seria possible en casos “excepcionals”. “Molts creuen que els pacients recuperats de la COVID-19 tenen immunitat contra les reinfeccions pel fet que la majoria van desenvolupar una resposta basada en anticossos neutralitzats en sèrum”, apunta l’estudi de la Universitat de Hong Kong, tot i que recorda que “hi ha proves que alguns pacients tenen nivells decreixents d’anticossos passats uns pocs mesos”.

Segons els experts de la Universitat de Hong Kong, “el SARS-CoV-2 podria persistir entre la població humana, com és el cas d’altres coronavirus humans comuns associats als refredats, fins i tot malgrat que els pacients hagen aconseguit immunitat a través d’una infecció natural”.

Últimas noticias

Contenido relacionado