‘Exemple de l’aliança de les administracions per la justícia social’ Així destaca Ximo Puig la construcció de la residència i centre de dia de Mislata

El cap del Consell, que ha assistit a la presentació del projecte, que es conformarà sobre l'antiga caserna militar de la localitat, ha explicat que serà possible gràcies a l'impuls de l'ajuntament, el suport de ministeri i diputació i el compromís de la Generalitat d'assumir el centre com a residència pública.

416

Per això, Puig, que ha estat acompanyat per la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha advocat pel treball conjunt entre administracions i governs amb l’objectiu comú de “generar un estat social potent que garantisca la justícia social” perquè “ningú es quede al marge”.

Així mateix, el president ha lamentat que el projecte no vaja a comptar amb els 50 milions d’euros que els Pressupostos Generals de l’Estat rebutjats pel Congrés tenien consignats per a la dependència en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Puig ha recordat que la Llei de Dependència a la qual “el Govern central volia donar l’impuls definitiu” ha tingut el seu empenyiment des de l’actual Govern valencià, en el qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha augmentat el seu pressupost un 82% en aquesta legislatura.

Per part seua, la ministra Robles ha destacat que “uns establiments militars que ja no són usats per les forces armades puguen prestar un servei a la ciutadania”, al mateix temps que ha recordat que aquest projecte és “la culminació d’un procés llarg que va començar en 2011” sent ministra la desapareguda Carme Chacón.

100 places per a majors

La nova residència i centre de dia per a majors de Mislata és un projecte impulsat a tres bandes: l’ajuntament aportarà els edificis cedits pel Ministeri de Defensa i es fa càrrec del projecte, la Diputació de València finançarà la seua rehabilitació i construcció i la Generalitat cobrirà les despeses del centre, que serà de gestió pública.

El projecte planteja rehabilitar els dos edificis de l’antiga caserna militar del municipi, que s’uniran formant un únic complex d’atenció a persones majors, amb una residència dotada de 40 places i un centre de dia habilitat per a 60 persones. A més, la parcel·la comptarà amb 9.000 metres quadrats de parc públic.