Es realitzen actuacions de restauració forestal al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

Abans de que finalitze 2019 està previst que la Fundació Caixa Castelló porte a terme les tasques de desbrossaments i repoblacions, que seran en tres trams diferents de la desembocadura

532

L’Ajuntament de Borriana ha acollit aquest matí la reunió de la Junta de Govern del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Vila-real, Almassora, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana juntament amb els representants de la Fundació Caixa Castelló que, amb la col·laboració de Bankia, estan realitzant tasques de restauració forestal al paratge natural.

Com ha explicat la portaveu de medi ambient de la fundació, Isabel Queral, les tasques consisteixen en el desbrossament i la repoblació amb espècies autòctones com el lledoner. Les zones a restaurar són la de l’àrea recreativa de Les Llacunes (Almassora) on es va començar a treballar la setmana passada, l’àrea recreativa de La Cossa (Borriana) i el paratge del Termet (Vila-real).

A l’espai de Les Llacunes concretament es volen eliminar les espècies invasores i la canya per rehabilitar la zona de les taules i treballar amb els arbres que ja hi ha. A La Cossa, també és necessària la eliminació de canyes i està planejat repoblar estos llocs amb plantes arbustives. Per últim, al sector del Meandre del Termet la tala de canyes i la substitució d’estes per salzes sobretot a la zona propera al molí.

Des de la Fundació Caixa Castelló han recordat que la proposta de restauració forestal de la desembocadura del Millars va ser la guanyadora entre varies i consideren molt important fomentar la educació ambiental i posar en valor un lloc desconegut i oblidat. Els representants dels ajuntaments del Consorci, amb Maria José Safont al capdavant, han volgut agrair els treballs i la implicació i comparteixen la idea de revaloritzar aquest espai. “Allò que no es coneix no s’estima” ha afirmat Merche Galí, l’alcaldessa d’Almassora.