17:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sagunt celebra el XXIV Festival de Titelles

Este nadal el Centre Cultural Mario Monreal i la Casa Municipal de Cultura (c/ Progrés) s’ompliran de guinyols per a celebrar el XXIV Festival de Titelles. Un total de quatre obres de teatre comprendran un certamen on els xicotets guinyols seran protagonistes i faran les delícies de tot el públic a un preu que va des dels 3 euros, per als més menuts, a 6 euros, per als adults. Les entrades es podran adquirir a través de la web instanticket.es, per telèfon al 902-444-300 o en taquilla els dies de funció fins a una hora abans de l’actuació.

Obrirà el certamen La mongetera màgica de la companyia Festuc Teatre, dilluns 26 de desembre, a les 18 hores en el Mario Monreal, una història de superació on Lina, la seua protagonista, s’omplirà de valentia per a emprendre un viatge en busca d’un fesol màgic que puge fins a més enllà del cel on viu un ogre amb el seu tresor, després que la seua família es veja obligada a marxar de casa per problemes econòmics. L’obra és una adaptació feta per Ingrid Teixidó qui a més és una de les actrius titellaire junt a Pere Pàmpols, director de l’obra.

Dimarts 27 de desembre serà el torn de l’obra A taula de la companyia Peus de Porc també en el Mario Monreal, guanyadora del premi Amigos ex aequo al Millor Espectacle de la 15ª edició del festival Titeremurcia de 2015 (juntament amb de l’espectacle Hullu de la companyia francesa Blick Théâtre), així com el premi al Millor Espectacle de Titelles en l’edició de 2015 de la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas (FETEN). La idea original de Xesco Quadras i Jordi Farrés, amb este últim com a director i el primer de titellaire, narra com un ogre coix i famolenc es fa càrrec d’un xiquet menut amb son, famèlic i amb singlot, que arriba al seu pantà per a refugiar-se.

La Casa de la Cultura del carrer Progrés reprendrà el testimoni del festival amb dos noves obres de teatre de marionetes. El sol i el gira-sol, de Carreta Teatre, que es representarà el dilluns 2 de gener a les 18 hores, és un imaginativa història plena de fantasia on una família de gira-sols viuen tots alegres i feliços; tots, menys un, que no riu mai, ni xarra amb ningú i que sempre pensa en les seues coses. Així comença este entranyable conte, adaptat por Francisco Guirado, que tracta sobre el dret a ser diferent, dirigit por Manolo Montalvo i interpretat pels titellaires Susi Legidos i Paco Pérez.

L’obra que posa el punt i final al festival serà El sótano encantado, de Teatro Mutis el dimarts 3 de gener a les 18 hores. Interpretada per Paloma Hernández, Fernando Cárbada i Raúl Marcos, i creada i dirigida per Carlos Hernández, conta la història de misteri i suspens per a xiquets de 4 a 104 anys de Rosaura, una jove lectora de llibres fantàstics i de misteri que creu en fantasmes, esperits, màgia i els encantaments. Però el seu amic Leo té els peus en la terra ja que pensa que totes eixes coses són contes per a xiquets. Però pel que sembla el soterrani de la casa de la jove, que va ser la masmorra d’un antic castell,  guarda un fabulós tresor, amb la qual cosa decideix cercar-ho i per a això li demana ajuda al seu amic.

Últimas noticias

Contenido relacionado