jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sagunt presenta el Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

La delegació de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt presenta la 4ª edició del Splash Còmic Festival. Enguany arriba amb el nom Splash Sagunt. Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, que ha fet possible donar-li més importancia a este festival, passant d’àmbit local a ser de la Comunitat Valenciana.

Els pròxims 10, 11 i 12 de febrer, es podrà gaudir d’una sèrie d’activitats al voltant del món del còmic. Durant tres dies, el Splash aglutinarà a tota la professió i aficionats i, una vegada més, es convertirà en una divertida festa per a tota la família. Esta quarta edició conté una gran diversitat d’accions creatives, una part lúdica potent i per descomptat, els autors més destacats del panorama nacional.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, afirma que enguany “hem volgut apostar fort per este esdeveniment des de la regidoria de Joventut i des de l’Ajuntament, per a convertir-ho en el Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana i en la mostra referent de la Generalitat, que col·labora amb esta iniciativa. A més, hem triplicat el nombre de stands, amb molts més autors i autores, els més destacats del panorama nacional, i moltes sorpreses i novetats, més tallers i accions creatives, i una part lúdica molt potent, centrada en el musical de la revista Mongòlia”.

Dins de les activitats que es realitzaran, estan tres tallers impartits per membres de l’APIV (Associació Professional d’Il·lustradors de València). Els divertits tallers seran per a totes les edats. A més dels tallers d’APIV, hi haurà una sèrie de taules-taller de dibuix, creació de xapes, pyssla i pinta-cares per a tota la família. També hi haurà unflables infantils, els jocs de taula del moment, novetats de videojocs i realitat virtual.

En la zona de stands, enguany es triplica el nombre, passant de 10 a 30. Les editorials, llibreries i fanzines que exposaran el seu material són: La Cúpula Editorial, Astiberri Editorial, Norma Editorial, Dibbuks Editorial, Cómics de Colección, Grafito Editorial, Aleta Ediciones, G.P. Editorial, A.C. Malavida, Libros del Zorro Rojo, Desfiladero Ediciones, Nowevolution Editorial i moltes més, a més de la secció d’Autoeditats i Il·lustracions.

Els autors que estaran presents són: Josep Mª Beà, Marcelo Quintanilha, Isaac Rosa y Cristina Bueno, Víctor Puchalski, Cristina Durán, Carlos Marqués, Ana Miralles, Susanna Martín (autora del cartell), El Torres, Calpurnio, Paco Roca, Pablo Vicente, Rafa Fonteriz, Núria Tamarit, Miguel Gallardo, Luis Bustos, Sento Llobell, Xúlia Vicente, Jordi Bayarri, Jordi Peidró i així fins a quasi trenta que signaran les seues obres, protagonitzaran xarrades i presentaran els seus treballs, incloent també els premiats d’enguany. A més, es donaran cita 3 dels últims Premis Nacional del Còmic: Paco Roca, Kim i Antonio Altarriba.

Es podrà gaudir de dues exposicions, una titulada Originales Valencian@s, com a repàs per vint planxes originals i il·lustracions de l’escola valenciana. L’altra exposició serà Una vida de viñetas, un modest homenatge a alguns artistes del món del còmic morts en 2016 com Víctor Mora, Paco Camarasa, Núria Pompeia i Micharmut. Per descomptat, hi haurà espai i temps per al cinema i el documental. Es projectarà en l’espai cinema per a adults Ghost World, per als més xicotets El castillo de Cagliostro i el documental Historias de Bruguera. I no podia faltar l’humor i l’espectacle de la mà de la revista satírica Mongolia, amb l’espectacle d’humor irreverent Mongolia, el Musical 2.0.

Per a facilitar el desplaçament a tots s’ofereix el BUS-SPLASH, que unirà de forma gratuïta el dissabte 11 València amb les instal·lacions del Casal Jove del Port de Sagunt. Les reserves es fan per telèfon o físicament en la llibreria Futurama a partir de l’1 de febrer.

El colofó final del festival serà el Sorteig del Splash. Com en anteriors edicions, el diumenge hi haurà un sorteig de regals (samarretes, posters, còmics, marxandatge) del Splash. Amb el nombre d’entrada que se li lliure a cada assistent s’entrarà de forma automàtica en aquest sorteig.

El programa d’activitats complet del Splash Sagunt. Festival de la Comunitat Valenciana es presentarà dimecres que ve 1 de febrer a les 19.00 hores en el Col.legi Major Rector Peset de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado