domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sagunt s’adhereix a la Ruta Europea dels Fenicis

Sagunt s’ha adherit a la ruta Europea dels Fenicis. Tal com es va aprovar per unanimitat en el ple del 31 de gener, Sagunt entra a formar part de la Carta de Jaén i, d’esta forma, de la Ruta que travessa 18 països mediterranis.

Per primera vegada Sagunt està en una Ruta Cultural del Consell d’Europa. Per Ruta dels Fenicis s’entén la connexió entre les grans rutes nàutiques que, des del segle XII aC, el poble fenici va usar com a part essencial per a l’intercanvi comercial i cultural en el Mediterrani. A través d’estes rutes, els fenicis, grans mariners i comerciants, van donar origen a una gran civilització que, en certa manera, continua sense ser molt coneguda.

La ruta promou un turisme cultural integrat i responsable que col·labore amb organitzacions públiques i privades, locals, nacionals i internacionals per a descobrir el vertader Mediterrani. Per a açò ha sigut creada una xarxa d’operadors turístics que estan desenvolupant productes innovadors.

La signatura de l’adhesió a la xarxa ha tingut lloc a les 12 del migdia en l’Ajuntament de Sagunt, amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; les regidores de l’Equip de Govern María Giménez i Roser Maestro; el catedràtic d’Arqueologia i president d’honor de la Ruta dels Fenicis, Arturo Ruiz; i el secretari executiu de la Ruta, Manuel Peregrina.

L’alcalde ha donat les gràcies “per acollir-nos en este projecte de caràcter europeu i que lliga molt bé amb els projectes que estem impulsant per a traure profit de la nostra història i patrimoni com una oportunitat no solament de cohesionar la nostra ciutat sobre la base d’una identitat sinó també de trobar oportunitats per al desenvolupament econòmic a través del turisme, del patrimoni i del turisme cultural, i que estem concretant a l’intentar esta aventura que és ser patrimoni de la humanitat”.

“Som una referència en molts àmbits patrimonials i en moltes etapes històriques i açò confereix a la ciutat una marca, una referència que pot servir perquè qualsevol persona que visite, que senta parlar de la nostra ciutat en les xarxes tinga interès per visitar-nos i, per tant, açò suposa una potenciació d’eixes possibilitats turístiques”, ha dit Fernández.

Arturo Ruiz ha assenyalat la seua felicitat pel fet que “un municipi com Sagunt s’incorpore a la xarxa europea de la ruta dels fenicis”, ja que és “fonamental per a desenvolupar i construir el que seria este itinerari cultural i europeu”.

A efectes pràctics, Ruiz ha assenyalat que “per a la ruta és fonamental” la presència de Sagunt “perquè hem parlat del paper de Aníbal i si no està Sagunt, alguna cosa mancada. Diguem que este és el punt de partida. A partir d’ací hi ha una xarxa nacional que en este moment la conformen 16 o 17 institucions i prompte aconseguirem les 20 i que vénen a suposar estacions distribuïdes des de Cadis fins a Empúries”.

Esta vesprada a les 18.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal s’impartirà la conferència ‘El camino de Aníbal en la Ruta de los Fenicios’, a càrrec del catedràtic d’Arqueologia de la Universidad de Jaén, Arturo Ruiz, i amb la presència de l’alcalde Quico Fernández. A més, a les 19.00 hores serà l’estrena del documental ‘Tras la huella de Aníbal’.

Últimas noticias

Contenido relacionado