martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els socialistes exigeixen a Rajoy que engegue la Llei de Desenvolupament Rural aprovada en 2007 i “abandonada en un calaix”

Mercedes Caballero, recorda al PPCV que "el problema que sofreix la Comunitat de despoblació és producte de l'absència durant 20 anys de polítiques en favor de les zones de l'interior de la Comunitat"

Una àmplia representació dels socialistes valencians s’ha sumat hui a la manifestació convocada pel món rural i que ha recorregut els carrers de València parar reivindicar la necessitat de revitalitzar les zones d’interior de la Comunitat. En este sentit, la diputada socialista i secretària general de la província de València, Mercedes Caballero ha anunciat que des del grup socialista es va a presentar una PNL per reclamar al Govern de Rajoy que engegue la Llei de Desenvolupament Rural que va aprovar el govern socialista de José Luís Rodríguez Zapatero en 2007 per lluitar contra la despoblació i que durant tots estos anys el PP ha tingut “amagada en un calaix”. “Solament així de forma conjunta aconseguirem afrontar un dels majors reptes als quals ens enfrontem” ha recordat Caballero.

En este sentit Caballero ha lamentat que el PPCV i la seua presidenta, Isabel Bonig se sumeixen a una manifestació la reivindicació de la qual “és producte de l’absència durant els 20 anys que van governar de polítiques en favor del món rural”. “Hauria de caure’ls la cara de vergonya” ha apuntat Caballero per qui “els 20 anys d’abandó del PP de les zones d’interior de la Comunitat ens ha portat a la situació en la qual hui ens trobem”. El PP durant els 20 anys que va governar aquesta terra solament va treballar pels seus interessos i els de ‘els seus amiguets de l’ànima’ ha denunciat Caballero.

En este punt ha recordat que des del Consell s’estan engegant nombrosos projectes com la creació de l’Agència Antidespoblació (AVANT). Però a més, ha assenyalat “s’està fent gran esforç en matèria de transport, educació, sanitat, turisme o medi ambient”, al mateix temps que ha reconegut que “queda molt per fer”. Per això ha assenyalat: “és imprescindible el suport del Govern de Rajoy que no pot sumar una altra discriminació més a la seua llarga llista de marginació cap als valencians i valencianes”.

Per tot això la diputada ha explicat que “des de fa mesos els socialistes estem treballant de forma conjunta amb nombrosos municipis així com els seus responsables per conéixer els problemes de primera mà”. “Hem de trobar solucions per revalorar un entorn les potencialitats del qual segueixen estant aquí, i això l’hem de fer conjuntament” ha conclòs.

Finalment, diputada i secretària general del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero, ha assenyalat que en les executives locals i comarcals s’està treballant des de la proximitat “perquè les solucions per abordar la despoblació deuen ser consensuades”. Així ha explicat que s’instarà a tots els ajuntaments al fet que secunden les propostes presentades des del grup socialistes en Les Corts per instar al Govern de Mariano Rajoy al fet que se sumeix a la lluita contra la despoblació i engegue la Llei de Desenvolupament Rural.

Últimas noticias

Contenido relacionado