20:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sostenibilitat saneja 98 arbres en el Ribalta 25 anys després de l’última poda intensiva

Vint-i-cinc anys després el parc Ribalta s’ha sotmès a una poda intensiva per a sanejar el patrimoni arbori del pulmó verd Castelló. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha visitat aquesta setmana els treballs que s’estan executant sota la supervisió dels tècnics municipals i ha explicat que “els treballs tenen com a objectiu prioritari sanejar els arbres, evitar els riscos de caiguda per l’estat de podriment intern de molts d’ells i evitar al màxim les tales”.

 Usó ha recordat que l’última tala d’aquesta intensitat es remunta a 1990 pel que entén que “l’aspecte que presenta en aquests moments el parc cride l’atenció”. Els tècnics de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental han detallat que “tots els talls s’han fet deixant tira-sabes de manera que s’assegure una bona brotada en la pròxima primavera i una correcta cicatrització de les ferides”. A més, tots els talls s’han protegit amb pintura cicatritzant amb fungicida i s’ha respectat al màxim l’estructura dels arbres.

 Els exemplars sobre els quals s’ha actuat s’han tallat a una alçada de 30 metres i no s’han fet rebaixes fortes de copa que perjudiquen els arbres. No obstant açò, adverteixen els tècnics, hi ha arbres que estan en mal estat i tard o d’hora s’hauran de reemplaçar. “L’actuació de poda intensiva i d’emergència ha fet, precisament, que es ralentisca el procés de deterioració. Amb les precaucions que s’han pres en podar i sanejar, els arbres tindran un brot correcte i s’ha disminuït el perill de caiguda de branques i, a més, les ferides cicatritzaran correctament”, ha insistit la regidora.

Últimas noticias

Contenido relacionado