martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació lidera el suport institucional de la província per a que la indústria ceràmica puga continuar creixent

Moliner inaugura l'estand provincial en Cevisama amb participació d'un total de 22 ajuntaments i una trentena d'activitats.

La Diputació de Castelló lidera el suport institucional de la província per a ajudar al fet que la indústria ceràmica puga continuar creixent i generant més riquesa a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha inaugurat aquest matí l’estand provincial de Cevisama que enguany aglutina la participació històrica de 22 ajuntaments de la província amb la programació de més d’una trentena d’activitats dirigides a posar en valor el producte ceràmic castellonenc des de l’àmbit institucional.

El president provincial ha assegurat que “estem visibilitzant i llançant un missatge clar per part de totes les administracions locals i la provincial en favor del sector ceràmic. Els diem a expositors, a treballadors i empresaris que durant aquests cinc dies ens deixarem la pell per a crear l’ecosistema necessari que permeta que ells embenen més, perquè venent més crearan més ocupació, generaran més riquesa i donaran més prosperitat als nostres pobles i ciutats”.

És per això que l’estand provincial de la Diputació en Cevisama es constitueix en un punt de trobada provincial en el qual, tal com ha assegurat el president Moliner, “participem alineant els recursos de les administracions públiques i el múscul de les nostres empreses. Darrere d’aquesta gran marca està una província, estan els 16 pobles i ciutats que concentren el 95% de la producció ceràmica nacional, més de 200 empreses valentes i més de 22.000 castellonenques que treballen en el sector. I, a més, enguany sumem als municipis guanyadors del Pla de Regeneració Urbana mitjançant el qual han aconseguit transformar nous espais urbans amb la ceràmica com a protagonista. El primer any participem amb sis municipis i hui ja som 22”.

Una participació històrica d’ajuntaments que troben en l’estand provincial un espai en el qual poder celebrar qualsevol acte durant aquesta setmana per a posar en valor les accions que fan a favor de la ceràmica, i de la qual Moliner ha assegurat que “és fonamental que transmetem aqueixa imatge de cohesió, de ser capaces de superar qualsevol diferència per a vindre ací tots junts, i des de la Diputació és un honor aglutinar a tots els municipis”.

El president de la Diputació ha agraït a tots els ajuntaments la seua participació i els ha animat a “utilitzar aquest espai en l’epicentre de Cevisama com el generador de confiança des del públic, perquè estem en un moment en el qual quan apareixen incerteses és fonamental que institucionalment de forma coordinada i cohesionada llancem un missatge clar de suport al sector ceràmic, que tenim tots assumit però que cal visibilitzar”.

Cal destacar que Cevisama és la fira professional del sector més internacional de totes les que se celebren en el panorama nacional i ofereix als seus expositors, com serà el cas de tots els municipis que s’han sumat a la proposta provincial, una porta oberta a més de 140 països i més de 80.000 compradors de tot el món.

Intenda agenda de treball i activitat en l’estand provincial

Al costat del suport històric de municipis en l’estand provincial de Cevisama hi ha programada una completa agenda d’activitats que ha coordinat la Diputació amb l’objectiu que tots els ajuntaments puguen donar a conéixer les iniciatives que duen a terme per a donar suport a tan important sector industrial a la província.

“Les presentacions quasi se solapen, ja hi ha programats més de 30 esdeveniments i volem que tots els que vinguen de fora puguen comprovar que ací els pobles tenen idees noves per a plasmar ceràmica com una forma d’entendre l’entorn urbà, com una forma d’innovar i per a fer del nostre territori una permanent fira d’exposicions del producte ceràmic”, ha indicat Moliner, qui ha destacat que “és difícil vendre el que tu no consumes i, per tant, si volem que la ceràmica entre dins dels prescriptores dels espais urbans del món caldrà convertir els nostres pobles i ciutats en aparadors d’aqueix ús. I crec, que en aquests moments s’està treballant molt bé en aqueixa línia i val la pena que ací, en aquesta setmana en la qual es concentrarà tot l’entorn ceràmic, li ho comptem al món, i el comptem des d’aquest estand”.

Suport al clúster ceràmic provincial

El Govern Provincial porta mesos coordinant amb els municipis una completa agenda de treball amb demostracions i presentacions que dinamitzaran l’activitat de l’estand de la província de Castelló.

D’aquesta manera, es pretén optimitzar recursos i posar d’una forma més eficient a la disposició del sector totes les iniciatives que la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic dediquen al sector industrial amb més pes a la província.

El Govern Provincial realitzarà durant els dies de fira presentacions tècniques especialment dirigides a especialistes, productors i prescriptores de ceràmica castellonenca. Mostrarà els seus projectes més emblemàtics com SOLCONCER, sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l’ús d’aquesta enfront d’altres solucions constructives existents en el mercat així com el projecte VIGILANCER, creat amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d’una potent eina de vigilància competitiva. Això, al costat de les novetats del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana i els premis SomCeràmica, protagonitzaran les presentacions de la Diputació.

Últimas noticias

Contenido relacionado