lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els tinglats 4 i 5 del Port tornen a València i seran restaurats

Aquestes infraestructures van ser utilitzades com a boxes durant la Fórmula 1

La Generalitat Valenciana ha lliurat este matí els tinglats 4 i 5 a l’Ajuntament de València després que es desmuntaren els boxes que encara romanien de la Fórmula 1. María José Salvador, consellera d’Obres Públiques, ha indicat que, malgrat que la inversió prevista per al desmuntatge era d’un milió d’euros, “solament s’ha hagut de pagar 20.000 euros perquè s’ha fet a través d’un sistema d’economia singular, ja que l’empresa que ho ha desmuntat ha venut per Internet el material i els metalls”.

Aquestes infraestructures, de titularitat municipal, es van ocupar en 2008 per la Generalitat amb motiu de la celebració del Gran Premi d’Europa de Fórmula 1. Ara, l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) ha desmantellat les instal·lacions desmuntables que es van construir perquè l’Ajuntament recupere este espai en les seues condicions originals.

Ximo Puig, que també ha assistit al acte de lliurament, ha destacat que este cas “és un pas endavant entre la cooperació entre l’Ajuntament de València i la Generalitat” en el seu esforç per “realitzar vells projectes que estaven paralitzats”. Així mateix, el president ha destacat que col·laboraran amb l’Ajuntament per a la rehabilitació d’aquest espai.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que estan tramitant amb la Generalitat ajudes del fons FEDER per a poder arreglar l’estructura. “Amb els fons s’aconseguirà un milió d’euros i l’altre milió ho aportarà l’Ajuntament”, ha explicat l’alcalde.

Vicent Llorens, gerent del Consorci, també ha comentat que la rehabilitació de tots dos embulls tindrà una durada de 9 mesos, per la qual cosa podria estar acabada a mitjan 2019. Segons Llorens, un tinglat serà per a empreses de producció cultural i l’altre per a empreses d’informàtica, ciberseguretat i viver d’empreses.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado