viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

CNT interposa una querella criminal contra Campofrío i Servicarne per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors

La Confederació Nacional del Treball considera que tant l'empresa Campofrío com la cooperativa Servicarne podrien haver actuat amb engany, coaccions, amenaces i abús de la situació de necessitat amb la finalitat d'imposar condicions laborals perjudicials per als treballadors i treballadores a través d'una societat interposada

La Confederació Nacional del Treball considera que tant l’empresa Campofrío com la cooperativa Servicarne podrien haver actuat amb engany, coaccions, amenaces i abús de la situació de necessitat amb la finalitat d’imposar condicions laborals perjudicials per als treballadors i treballadores a través d’una societat interposada.

El Gabinet Jurídic Confederal de la CNT ha presentat una querella criminal en els Jutjats penals de Torrent per entendre que Campofrío –amb la complicitat de Servicarne- hauria utilitzat l’engany, la coacció i les amenaces perquè els socis/as- treballadors/as es veren obligats/as a acceptar unes determinades condicions de treball i constituir una societat interposada (Societat Limitada Laboral) des de la qual continuar utilitzant la mà d’obra de forma fraudulenta.

Campofrío va rescindir l’any passat el contracte de prestació de serveis que mantenia amb Servicarne en la seua planta de Torrent. L’empresa podria haver-se aprofitat de la situació de necessitat en la qual es troben els treballadors/as i la incertesa generada arran de les investigacions en curs de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que manté en el punt de mira a Servicarne i que ha sigut declarada com una ‘falsa cooperativa’.

CNT entén que Campofrío es va anticipar a la publicació de la resolució de la Inspecció per a evitar fer-se càrrec i contractar per compte d’altri a els/les més del centenar de cooperativistes.

La central sindical té indicis que en el procés d’assessorament per a la creació de la societat interposada també han participat delegats/as del comité d’empresa de Campofrío, així com una empresa gestora col·laboradora. CNT s’ha querellat contra els possibles autors/as i còmplices del que entén que podrien constituir diversos delictes, entre els quals es troben els/as màxims responsables de Recursos Humans de Campofrío, el seu Consell d’Administració i el Consell Rector de Servicarne.

El delicte contra els drets dels treballadors/as es tracta d’una acció tipificada en el codi penal, que pot comportar penes de sis mesos a sis anys de presó i multa de sis a dotze mesos.

El Sindicat té constància que altres empreses del sector -alguna en el mateix municipi de Torrent- pretendrien seguir el seu exemple i forçar als treballadors/as a crear una societat interposada utilitzant la cessió il·legal en els seus centres de treball. CNT adverteix que estarà vigilant i que davant qualsevol moviment estrany iniciarà totes les accions judicials que considere necessàries perquè es respecten els drets dels treballadors/es.

Últimas noticias

Contenido relacionado