viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Turisme i CONHOSTUR promocionen la gastronomia de la Comunitat a Milà

Quique Dacosta encapçala el grup de cuiners al costat de Manuel Alonso, Raúl Resino, Begoña Rodrigo, M.ª José Martínez i Alejandro Platero

L’Agència Valenciana del Turisme segueix apostant per promocionar el turisme experiencial vinculat a la qualitat i varietat de la gastronomia valenciana. En aquesta ocasió, porta a Milà “Una experiència gastronòmica cinc estels”, en la qual participaran sis reconeguts cuiners valencians, guardonats amb Estels Michelín i Sols Repsol.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, aquesta acció promocional “és un acte d’exaltació dels nostres valors que representa la nostra millor versió”; al mateix temps que ha destacat que “hi ha molts turistes que viatgen des de lluny per conéixer-nos i gaudir de la nostra autenticitat, on la gastronomia juga un paper d’experiència fonamental”.

Colomer ha volgut ressaltar la labor que els cuiners i cuineres de la Comunitat Valenciana estan realitzant en llaures a “la qualitat, la innovació i l’excel·lència en la cuina”. Al seu judici “són autèntiques prescriptores que contribueixen al prestigi del turisme gastronòmic en l’àmbit internacional”.

Per la seua banda, Manuel Espinar, president de CONHOSTUR ha destacat que “és la primera vegada que CONHOSTUR participa en una acció d’aquest tipus al mercat internacional, amb el clar objectiu de donar a conéixer la qualitat de la cuina valenciana, dels professionals i valorar el producte autòcton a través de la gastronomia més enllà de les nostres fronteres”.

Sis prestigiosos cuiners presentaran les millors tapes

L’esdeveniment se celebrarà el dijous 21 de juny en l’exclusiu Palau de la Società del Giardino de Milà i servirà per a donar a conéixer el territori i la gastronomia valenciana de la mà de Quique Dacosta (tres estels Michelín), Manuel Alonso (un estel – Casa Manolo (Daimus, València), Raúl Resino (un estel – Restaurant Raúl Resino (Benicarló, Castelló), Begoña Rodrigo (Sol Repsol – La Salita (València),  José Martínez (Sol Repsol – Restaurant Llenç) i el cuiner valencià Alejandro Platero, guanyador del Concurs a la Millor Tapa Madeincv 2018.

En l’acte, dirigit a prescriptores del mercat italià, agències, operadors i mitjans de comunicació i revistes especialitzades, cada cuiner presentarà dues tapes elaborades amb producte valencià que el públic podrà gaudir en un còctel degustació.

En la presentació, participarà el director d’Estratègia Territorial Turística, Josep Gisbert; el president de CONHOSTUR, Manuel Espinar i la directora de l’Oficina Espanyola de Turisme a Milà, Maite de la Torre.

Es tracta d’una acció promocional, organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme juntament amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Turisme a Milà.

Turisme italià a la Comunitat Valenciana

Itàlia és el sisé mercat internacional emissor de turistes cap a la Comunitat Valenciana, amb una quota del 5%. En 2017 van ser prop de mig milió de turistes italians els que van visitar la Comunitat, prop d’un 12% més que l’any anterior. I prop d’un 80% va tenir com a destinació la província de València.

Durant el primer quadrimestre de 2018 han visitat la Comunitat més de 143.000 turistes, la qual cosa suposa un 19% més interanual. Aquests han desemborsat més de 77,3 milions d’euros durant aquests primers quatre mesos de l’any, un 25,2% més que en 2017.

Últimas noticias

Contenido relacionado