L’Agència Valenciana del Turisme llança una nova i innovadora aplicació mòbil sobre el “Territori Borgia” a la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de difondre i posicionar aquest producte cultural i donar a conéixer aquesta família valenciana.
En concret, es tracta d’una app que convida a viure una emocionant aventura a través del temps i de l’espai, on l’usuari pot descobrir la misteriosa i captivadora època del renaixement a través de la història dels protagonistes més destacats.
Aquesta aplicació, que es va presentar en la passada edició de Fitur, inclou la història i llegenda de la família Borgia i els seus principals personatges (Calixto III, Alejandro VI, Benedicto XIII i Clement VIII), així com els elements patrimonials de la Comunitat Valenciana directament relacionats amb ells.
Així mateix, inclou vídeos que permeten recrear l’ambient d’època i fer partícip al jugador; ofereix a més imatges de 360° dels principals espais, a més de geo posicionament i realitat augmentada dels principals recursos.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “el llegat dels Borgia, la família valenciana més universal, ens ofereix una gran oportunitat per obrir-nos al món”, per la qual cosa “hem de mostrar nostra gran diversitat i autenticitat a través d’aquest gran producte cultural”.
En aquesta línia, ha ressaltat que el ‘Territori Borgia‘ uneix a diferents municipis i “contribueix a fer-nos diferents del món” i ha afegit que “el gran repte és atrapar allò que ens pot concedir una oportunitat per ser avantguarda i diferents, perquè qui no és diferent no és ningú”.
“Amb aquesta actuació -ha continuat- volem aconseguir donar difusió i visibilitat al nostre patrimoni que roman encara avui dia viu en unes apassionants rutes que vertebren el nostre territori”.
Una app que vertebra el territori
L’app, disponible en valencià, castellà i anglés, es caracteritza per oferir una visió vertebradora que afavoreix la desestacionalització de la demanda i posiciona la Comunitat Valenciana com una destinació cultural.
D’aquesta manera, ofereix imatges de recursos turístics culturals de deu municipis de la Comunitat per on transcorre la ruta dels Borgia, aquests són: Gandia, Simat de la Valldigna, Alfauir, Xàtiva, Canals, Albaida, Castelló de Rugat, Vallés, València i Castellnovo.
De Gandia, inclou el Palau Ducal, la Col·legiata de Santa Maria, la Universitat, escultures de Manolo Boix, l’Hospital de Sant Marc i el Convent de Santa Clara; de Simat de la Valldigna, el Reial Monestir de Santa María de la Valldigna; d’Alfauir, el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba; de Xàtiva, el Castell de Xàtiva, la Col·legiata, l’Església de Sant Pere, la casa natalicia d’Alexandre VI, l’Església de Sant Francesc i l’Ermita de Santa Anna; de Canals, la Torre dels Borja i l’Església Oratori dels Borja; dAlbaida, el Palau dels Milà i Aragó; de Castelló de Rugat, el Palau Ducal dels Borja; de Vallés, el Palau; de València, el Palau dels Borja, la Catedral de València i l’Església de Sant Nicolás i de Castellnovo, el Palau de Beatriz de Borja.
Cal destacar que aquesta aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Play&Go Experience, que va rebre en Fitur el premi de l’ITH (Smart Destination Awards) a la millor aplicació en la interacció amb el turista i ciutadà.
Impuls de l’AVT al Territori Borgia
Aquesta actuació s’uneix a altres iniciatives recents de l’AVT per promocionar i difondre aquest producte cultural a través de l’estratègia #CreaTurisme, com, per exemple, el ‘Receptari dels Borgia‘, un manual elaborat per deu cuiners de prestigi en el qual es reinterpreten plats de l’època de major esplendor d’aquesta família valenciana; o la col·lecció de moda “Coratge” de Miquel Suay inspirada en els Borgia, que va comptar amb el suport de Turisme, al que cal unir el conveni amb el Palau dels Arts per promocionar la Ruta dels Borgia a través de l’òpera, entre altres.