domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Turisme publica una guia de suport i gestió per a la implantació del model de destinació intel·ligent

  • Colomer destaca que aquesta guia realitzada per l’Invat·*tur i estructurada en set apartats “dóna les claus per a la implantació del model DTI de la Comunitat Valenciana”.

L’Agència Valenciana del Turisme, a través de l’Invat·*tur, ha publicat una nova guia de suport i gestió a les Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un manual d’ajuda per a l’adaptació al model DTI-CV, una nova eina dirigida en exclusiva a les destinacions i que suposa la continuïtat del treball d’implantació del nou model de planificació i gestió de destinacions.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “aquesta eina, realitzada per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques en col·laboració amb la Universitat d’Alacant (UA), dóna les claus per a la implantació del model”.

En primer lloc, la guia analitza la situació del model DTI a escala local, posant l’accent en la necessitat de desenvolupar plans directors en clau DTI, i revisa de forma pràctica els principals àmbits de treball i indicadors d’evolució d’un DTI, incloent-hi exemples de municipis per a cadascuna de les qüestions analitzades.

A més, el document, que s’estructura en set apartats, dóna les pautes sobre una de les accions que desenvoluparà l’Invat·*tur al llarg de 2018 en matèria de governança, com és la creació de la Xarxa de DTI CV.

La guia aborda l’evolució de l’enfocament DTI com a context per explicar aquest model, el procés d’implantació, la metodologia i els continguts bàsics del Pla, el sistema d’indicadors, les característiques bàsiques de la Xarxa i tots aquells elements de suport de l’Agència Valenciana del Turisme-*Invat·*tur dels quals poden beneficiar-se els municipis valencians.

Finalment, Francesc Colomer ha afegit que “l’eina afronta el repte d’adaptar el model DTI a la singularitat de les destinacions turístiques i proposar indicadors i iniciatives vàlides, tant per a grans com para petits municipis, en els quals la col·laboració supramunicipal pot suplir les limitacions tècniques i econòmiques”.

Últimas noticias

Contenido relacionado