09:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un altre atac a una falla de València per tractar la diversitat sexual

El regidor de Cultura Festiva de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha lamentat hui el nou atac, el segon en dos dies, a una falla infantil, la de la comissió Calle Alta-Santo Tomás, amb temàtica relacionada amb la diversitat i la igualtat sexual.

Segons ha informat Fuset en declaracions, l’atac a aquesta falla, situada al barri del Carmen, s’ha produït aquesta matinada, pel que sembla aprofitant un descuit dels membres de la comissió fallera i del vigilant de seguretat, i ha assegurat que ha estat una acció premeditada.

Es tracta del segon atac a monuments fallers que tracten la diversitat sexual en dos dies, després que diverses persones sense identificar destrossaren, en la matinada d’ahir, una escena de la falla infantil de l’Amistat de València, en la qual apareixia un xiquet besant a un altre en la galta i envoltats de cors.

La segona de les falles infantils agredida, la de la comissió Calle Alta-Santo Tomás, titulada “Diferents”, aquesta composta per dotze figures que representen a un grup de xiquets que sofreixen problemes de rebot del seu entorn, com a autistes o trans., i també parla sobre el racisme, i del present i el futur, segons ha explicat l’artista faller que ha realitzat el monument, Víctor Valero.

Es dóna a més la circumstància que la falla va ser guardonada anit amb el Premi Arc de Sant Martí al monument que visibilitza la diversitat sexual, familiar i de gènere d’una manera respectuosa i que contraresten l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, convocat per Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Valero ha informat que tres de les figures, d’uns 70 centímetres d’altura i que estaven caragolades a la base, han estat destrossades en una acció “clarament violenta” i intencionada.

L’artista ha assenyalat que era conscient que la falla anava a generar polèmica, “perquè per desgràcia existeix una gran intolerància”, i ha defensat que és una falla “que calia fer-se en aquest moment perquè estem en una època de canvis”.

Valero ha traslladat les figures destrossades al seu taller i treballa al costat del seu equip per poder reposar-les aquesta vesprada, quan està previst que es faça l’acte de lliurament del premi Arc de Sant Martí en la falla.

El regidor de festes, Pere Fuset, ha manifestat la seua “màxima solidaritat” amb la comissió fallera, i ha agraït que les falles “cada vegada més parlen de la diversitat i de la igualtat”.

Fuset s’ha mostrat així mateix convençut que el 19 de març, a la cremà, “es cremaran també els sentiments d’intolerància i d’homofòbia”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado