lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sanitat mobilitza més de 161.000 dosis per a restablir la vacunació de tètanus i diftèria

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha restablit la pauta de vacunació normalitzada de les vacunes de tètanus i tos ferina el present mes de maig, una vegada resolts els problemes de proveïment a escala nacional i europeu que s’han donat en els últims mesos amb aquestes dues vacunes.

Per a açò, s’han mobilitzat un total de 161.270 dosis amb antelació als magatzems de vacunes de Salut Pública, i ells, al seu torn, ho han distribuït als més de 1.500 punts de vacunació en els centres de salut i consultoris de la Comunitat Valenciana, serveis d’urgències (en el cas del tètanus), així com als altres centres adherits als diferents programes de vacunació.

Per províncies, a Castelló s’han distribuït 8.000 dosis de vacuna enfront de tètanus diftèria (Dt) i 13.450 dosis enfront de diftèria, tètanus i tos ferina (dTpa). A València han sigut 33.000 les dosis de vacuna de tètanus diftèria i 49.650 les de dTpa; i a Alacant 20.270 dosi enfront de tètanus diftèria i 36.900 enfront de diftèria, tètanus i tos ferina.

Segons la titular de Sanitat, Carmen Montón, “amb açò es recupera la normalitat en el calendari de vacunació que s’havia vist alterada per falta subministre per part dels laboratoris”. Carmen Montón, també ha recordat que “durant els últims mesos s’ha garantit la immunització prioritzant els grups d’edat més sensibles en tot cas, d’acord amb les instruccions del Comitè de Vacunes del Ministeri de Sanitat”.

Respecte a la vacuna dTpa (diftèria, tètanus i tos ferina) des de maig es reintroduirà la dosi de record dels sis anys i, de forma progressiva i s’immunitzarà als xiquets que no van ser vacunats a aquesta edat en 2015, 2016 i 2017 (anys en els quals hi ha hagut falta de dosi) corresponents a les cohorts del 2009, 2010 i 2011. A més, es mantindrà la dosi per a embarassades dirigida a protegir als nounats fins als dos mesos d’edat.

Així mateix, en el cas que encara queden xiquets nascuts en 2009, 2010 i 2011 sense vacunar en el segon semestre, la Conselleria de Sanitat iniciarà una campanya de recaptació per a assegurar que tots ells compten amb la immunització adequada.

En aquest sentit, cada departament planificarà, de forma conjunta, entre el Centre de Salut Pública, l’Adreça d’Atenció Primària i els centres de salut i consultoris, les estratègies de captació així com el cronograma de vacunació per a les cohorts de nascuts en 2011, 2009 i 2010.

Vacuna Tètanus-diftèria (Td)

Així mateix, i una vegada restablit també el subministrament de la vacuna enfront de tètanus i diftèria (Td), la Conselleria també recuperarà la vacunació de record d’aquesta vacuna en els adolescents i persones adultes, que va ser suspesa temporalment des del mes de febrer d’enguany.

Cal recordar que l’acord de la Comissió de Salut Pública, de data 9 de febrer, adoptat com a conseqüència del desproveïment de la vacuna enfront de tètanus-diftèria (Td), va establir la priorització de vacunació davant ferides potencialment tetanígenes i la suspensió temporal de les dosis de record de Td als adolescents i a persones adultes.

Ara, una vegada resolts els problemes de subministrament, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública restableix la vacunació enfront de tètanus diftèria (Td) corresponent als 14 anys, segons el calendari de vacunació sistemàtica infantil, així com l’administració de les dosis de record de Td de totes aquelles persones adultes prèviament vacunades.

Últimas noticias

Contenido relacionado