domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València celebra el dia de l’arbre amb la plantació de 1.400 plançons a la devesa

Les persones que vulguen col·laborar durant esta jornada de plantació poden acudir al punt de trobada al costat de les parades d’autobús de la línia 25 al poble del Saler a les 10 del matí. Durant tres hores i mitja es podrà participar en la plantació de 288 exemplars de murtes, 384 aladerns falsos, 150 llentiscles, 576 coscolles i 300 pins blancs en huit punts diferents de l’interior del bosc. En cadascun d’eixos enclavaments hi haurà personal municipal que facilitarà informació sobre l’activitat, així com les plantes i les ferramentes necessàries per plantar-les.

Fira agroecològica

Per a diumenge hi haurà una nova opció de participar en iniciatives relacionades amb la conservació del bosc de la Devesa, ja que en el marc de la Fira Agroecològica, organitzada per la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València, el Servici Devesa-Albufera ha enllestit 3.000 bossetes amb llavors de diverses espècies típiques de la Devesa, com ara els falsos aladerns, els margallons, les murtes, els llentiscles i els pins blancs.

“Convidem totes les persones que hi vulguen col·laborar a sembrar a casa estes llavors i cultivar-les perquè, en última instància, moltes es puguen reintroduir a la Devesa durant la campanya següent de plantació”, ha explicat el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Les persones que hi col·laboren rebran indicacions per a fer els recipients per a les llavors, hivernacles i testos per mitjà del reciclatge d’envasos.

Últimas noticias

Contenido relacionado