domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València continuarà reduint el seu deute durant el pròxim exercici pressupostari

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat que la “salut financera i de gestió de tresoreria” de l’Ajuntament de València, ha aconseguit “nivells plenament satisfactoris durant l’any que s’acaba”. Tal com ha recordat l’edil, el deute que mantindrà l’Ajuntament amb les entitats financeres i creditícies a 31 de desembre (demà dissabte) arribarà als 659 milions d’euros (88’9%), “la qual cosa suposa una considerable reducció sobre els 711 milions d’euros amb què va tancar 2015”.

En esta línia, Vilar ha fet insistència en el fet que “el Govern de la Nau continuarà reduint deute” i ha recordat que, d’acord amb la previsió del Pressupost Municipal de 2017, l’any que ve “es reduirà fins als 584 milions d’euros, la qual cosa suposa el 74,76% dels ingressos”.

Un altre dels indicadors que ha tingut una evolució “molt positiva” al llarg de 2016, segons el parer de Vilar, és el període mitjà de pagament a proveïdors. Així, ha destacat que al llarg del 2015 i 2016 “s’ha anat reduint els terminis de pagament fins a arribar als 2,2 dies actuals, amb els quals l’Ajuntament tanca l’exercici”. No obstant això, ha advertit que es tracta d’un mitjana “difícil de mantindre” i ha considerat com un indicador “òptim mantindre’s per davall dels 5’5 dies”.

El regidor d’Hisenda ha insistit en el fet que tant pels indicadors anteriorment citats com per l’estricte compliment de l’estabilitat pressupostària i regla de despesa, l’Ajuntament de València està “en condicions per tal que el Ministeri d’Hisenda alce la intervenció de facto i puga recuperar així la seua autonomia”. “Tant el deute comercial com el deute bancari estan perfectament controlats i evolucionen positivament segons la programació establida”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado