jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un any i 7 mesos de presó per a Domingo Parra, exconseller del Banc de València

Per a aquesta setmana estava previst que se celebrara la vista per irregularitats en relació amb la piscifactoria Maremar, que va ocasionar una deterioració de 29 milions d'euros i que ha sigut suspesa

L’Audiència Nacional ha condemnat a l’exconseller delegat de Banc de València Domingo Parra a un any i set mesos de presó per administració deslleial en la gestió de préstecs a una societat, Pegoliva, la qual li era afí tant econòmicament com personalment.

En la sentència coneguda aquest dimarts, el Jutjat Central penal imposa la pena sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció en l’última jornada de judici, quan va rebaixar la seua petició inicial després de l’escrit de reconeixement presentat per l’exdirectiu, que a més va abonar 330.000 euros pel perjudici causat.

El jutge José María Vázquez Honrubia li aplica així els atenuants de reparació parcial del mal i de confessió tardana, i condemna de forma subsidiària a Pegoliva i els seus administradors, la família Pons (els germans Salvador, Juan José i Isabel) com a partícips a títol lucratiu.

Tots ells hauran d’abonar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), el lletrat de la qual, Carlos Gómez Jara, va iniciar el procés, o en defecte d’això a CaixaBank, com a hereua de l’entitat Banc de València, 509.525 euros, xifra de la qual cal descomptar els 330.000 euros ja satisfets per Parra.

Segons explica el magistrat, l’exconseller delegat va realitzar “unilateralment i en perjudici dels interessos de l’entitat bancària” disposicions de fons per damunt de l’estipulat i en contra dels criteris del departament de riscos”, tal com sostenia Anticorrupció en el seu escrit.

Així mateix, considera provat que Parra “va autoritzar personalment un préstec ICO prescindint de les garanties personals exigides per riscos, que haurien facilitat el seu recobrament”, la qual cosa va repercutir de forma negativa en Banc de València, ja que tant el préstec inicial com línia de crèdit posterior van quedar impagats.

També entén que tant ell com la seua difunta dona estaven vinculats econòmicament amb les societats que es van beneficiar dels fons, ja que mantenien una relació d’amistat prèvia als fets amb la família Pons.

Es tracta de la primera condemna dictada per l’Audiència Nacional per la gestió en Banc de València, a l’espera que la secció primera de la Sala penal falle sobre tres operacions immobiliàries que van causar un perjudici de 160,5 milions d’euros, i en la qual figura també l’empresari Juan Bautista Soler.

Per a aquesta setmana estava previst que se celebrara la vista per irregularitats en relació amb la piscifactoria Maremar, que va ocasionar una deterioració de 29 milions d’euros i que ha sigut suspesa.

En aquesta peça Anticorrupció sol·licita quatre anys de presó per a Parra, per presumpta administració deslleial.

Últimas noticias

Contenido relacionado