```
sábado, 4 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Villarreal suma a Viena i es col·loca líder (0-0)

El conjunt groc signatura taules davant el Rapid Viena en un partit disputat i amb alternatives.

El Villarreal va aconseguir un treballat empat a domicili davant el SK Rapid Viena (0-0) en un partit en què el Submarí va comptar amb ocasions per emportar-se el triomf. El punt collit en terres austríaques li atorga al conjunt ‘groguet’ el liderat en solitari del Grup H, després del triomf del Spartak Moscou sobre el Rangers (4-3).

Complert el quart d’hora de partit, el Villarreal va tenir el primer acostament als dominis de Strebinger. Pedraza, després d’una gran combinació amb Raba, va carregar un potent xut escorat que el porter rival va enviar a córner. A la sortida del córner, Caseres va connectar un potent xut ras que va tornar a trobar-se amb el porter verd-i-blanc.

Tan sols quatre minuts després, Sansone va disposar d’una fantàstica oportunitat per avançar als grocs. L’italià, després de signar un gran desmarcatge, va aprofitar una pilota filtrada de Pedraza per quedar-se sol davant Strebinger, que va tornar a salvar els mobles del conjunt vienès.

Arribada quasi la mitja hora de enfrontament, el domini era groc. Els futbolistes d’atac groguets combinaven amb paciència buscant l’oportunitat d’avançar-se al marcador. Al 32′, el Rapid de Viena va comptar amb la seua primera ocasió clara del xoc. Berisha va aprofitar un desajust defensiu per posar a prova a una assegurança Andrés Fernández, que va repel·lir el fort xut del migcampista local.

Després del descans, la primera ocasió del segon temps va caure del costat local. Al minut 52, Pavlovic va fregar el pal amb una rematada després d’una centrada lateral de Berisha. Durant els primers compassos del segon temps, el Submarí va perdre fluïdesa en el seu joc. Per guanyar en verticalitat, al minut 61, Calleja va introduir a Toko Ekambi en el terreny de joc.

Els últims minuts van oferir un intercanvi de cops entre els dos conjunts. Per part del Villarreal, Toko Ekambi va gaudir de l’ocasió més clara. El davanter franco-camerunès va estavellar al lateral de la xarxa el seu xut, després d’una acció al contraatac. En el temps afegit, el Submarí ho va intentar per tots els mitjans. Santi Cazorla va enviar a escassos metres del pal un potent xut llunyà.

Quasi complert el minut 95, el Villarreal va acariciar el gol de la victòria. Després d’un gran desmarcatge, Toko Ekambi va rebre la pilota dins l’àrea, va tractar de connectar amb Gerard Moreno, que esperava per empènyer la pilota al fons de la xarxa. En l’últim moment, un defensa local es va anticipar i va aconseguir rebutjar una pilota que semblava que anava a acabar al fons de la xarxa.

El treballat punt aconseguit a Viena i la victòria de l’Spartak de Moscou sobre el Rangers FC en l’altre partit li atorguen al Villarreal CF el liderat en solitari del Grup H de la UEFA Europa League.

Fitxa tècnica

SK Rapid Viena: Strebinger; Müldur, Sonnleitner, Dibon (Bolingoli, m. 75), Potzmann; Berisha, Ljubicic, Schwab, Ivan; Murg (Knasmüllner, m. 45) i Pavlovic (Martic, m. 90).

Villarreal CF: Andrés; Mario Gaspar, Bonera (Funes Mori, m. 45), Víctor Ruiz, Pedraza; M. Layún (Toko Ekambi, m. 61), S. Cáseres, S. Cazorla, Sansone; Raba (P. Fornals, m. 75) i Gerard.

Àrbitre: Srdjan Jovanovic (Sèrbia). Va amonestar als locals Schwab, Berisha i Sonnleitner; així com als visitants Cáseres, Layún, Pedraza i Fornals.

Incidències: Partit entre el SK Rapid Viena i el Villarreal, corresponent a la quarta jornada de la fase de grups de l’Europa League en el Weststadion de Viena.