L’Ajuntament de Vila-real incorporarà en els pròxims dies set treballadors amb capacitats diferents, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Caixa Rural, a través del projecte XiCaEs.
El regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, així com diferents representants municipals i de l’entitat, han donat la benvinguda als alumnes del curs d’habilitats sociolaborals per a persones amb capacitats diferents, que després de finalitzar la formació, passen ara a incorporar-se durant huit mesos al consistori.
Ochando ha recordat que aquesta iniciativa sorgeix després de la creació d’una Mesa per a la integració de persones amb capacitats diferents, en la qual es troben representades diferents associacions i grups polítics municipals, que “al llarg d’un any han portat avant diferents accions de conscienciació, jornades per a empreses sobre Responsabilitat Social Corporativa i han traçat un pla per a la inserció d’aquestes persones, que hui culmina amb la incorporació d’aquests treballadors, que comptaran amb tutors i la supervisió i acompanyament necessaris perquè la seua estada siga òptima”.
“Es tracta d’un col·lectiu vulnerable que requeria un programa específic i adaptat en el qual prevalguera l’ocupabilitat i la integració social, l’empoderament, sentir-se actius i integrats i creiem que s’ha aconseguit, perquè hui inicien un nou camí que segurament serà molt fructífer per a ells”, assegura Ochando, qui agraeix a la Fundació Caixa Rural, especialment al projecte XiCaEs l’impuls donat al projecte.
Per la seua banda, Josep Ramos ha destacat la satisfacció de l’ens que representa per “col·laborar activament amb l’Ajuntament en la integració de persones amb capacitats diferents i per haver pogut impulsar un projecte com el de XiCaEs, que ja comença a donar els seus fruits, no solament amb programes d’oci i per a joves, sinó també amb programes per a garantir l’ocupabilitat d’aquestes persones”.
En total, les set persones que s’incorporen com a ordenances i en departaments com Educació o Ermita, entre altres, rebran una remuneració de 450 euros mensuals.
Ochando destaca que, “mentre la Regidoria d’Economia ha sigut l’encarregada d’oferir, a través de Dinserta, la formació prèvia, és la Fundació Caixa Rural qui ha assumit el cost d’aquesta segona part amb el seu pressupost”.
Per aquest motiu, ha agraït que “tot el projecte que s’ha gestat en els últims temps a través de la Mesa de capacitats diferents haja pogut ser una realitat gràcies a la col·laboració amb aquesta entitat de la nostra ciutat, amb la qual sabem que sempre podem comptar”.