La Conselleria potenciarà la vila romana de Vinamargo amb un centre d’interpretació

El conseller Vicent Marzà ha argumentat que “el que volem és que el conjunt de Castelló conega el seu patrimoni i que puga saber que vam tindre una població romana a la ciutat”.

674

La Conselleria de Cultura ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la licitació “del que serà el centre de visitants i per tant un espai importantíssim del jaciment històric de Vinamargo”, segons ha declarat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha expressat que “des de l’Ajuntament de Castelló ens congratulem de la notícia per a fer un centre d’interpretació en la vila romana perquè hem de recordar, que aquestes ruïnes es van trobar fa huit anys aproximadament i no s’havia fet cap tractament al respecte i podríem haver-les perdut en poc temps”.

Ruiz ha explicat que “aquest Ajuntament va fer una inversió important per a la seua consolidació, i ara ja podem anar a veure les ruïnes perquè estan en perfecte estat de conservació i amb uns panells on hi ha informació per entendre el que estem veient”. A més, ha afegit que “vam rebre el compromís del conseller Vicent Marzà perquè des de Conselleria es fera una inversió per tal de fer un centre d’interpretació, i que col·legis i la resta de persones poguérem anar a aprendre un poc de la nostra història, que en aquest cas ve dels segles III i IV”.

D’aquest mode, són 210.000,00 € els que s’invertirà per part de la Generalitat Valenciana “perquè la ciutadania de Castelló i tot el territori valencià conega el seu patrimoni i el puga valorar, conega d’on venim i que vam tindre una població romana a la ciutat, i que tinga un accés més digne i amb una informació com toca”, tal com ha destacat el conseller Marzà.

La regidora Ruiz ha mostrat la seua satisfacció perquè les obres començaran pròximament i “nosaltres dins del Pla de Museïtzació de la ciutat ja tenim elaborat tot el que dins s’ha de posar en panells i informació diversa per aprendre, quant més millor, de la nostra història”.