martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Ple aprova per unanimitat autoritzar a la Diputació per al control de plagues de mosquits a Vila-real

El Ple també ha aprovat el Pla d'Inclusió Social municipal i l'adhesió de la ciutat a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, entre altres assumptes de l'ordre del dia

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí per unanimitat concedir a la Diputació de Castelló l’autorització per al control i prevenció de plagues de mosquits en el terme municipal, concretament en zones de marjal, fluvials i rurals.

El Ple també ha aprovat el Pla d’Inclusió Social municipal i l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, entre altres assumptes de l’ordre del dia.

“Per fi, la Diputació ha fet el que els municipis portem anys demanant, fins i tot en el cas de Vila-real acudint a la justícia, per a donar solució a una problemàtica que va arribar a convertir-se en una qüestió de salut pública, les plagues de mosquits. A Vila-real estem fent un important esforç en prevenció, amb l’aplicació de tractaments de manera contínua i un Pla integral que inclou xarrades formatives i coordinació amb diferents departaments i entitats. Però és imprescindible que la Diputació assumisca la seua tasca de coordinació supramunicipal en aquesta qüestió, per a garantir una major efectivitat”, valora la regidora de Sanitat, Silvia Gómez.

D’altra banda, el Ple ha aprovat la creació de la reserva dotacional educativa del Pius XII, necessària per a garantir la disponibilitat de terrenys en una hipotètica ampliació del centre, ja que la parcel·la destinada inicialment a aquest ús va ser modificada per a poder construir en el nou CRIS de la Fundació Déu. La reserva dotacional se situarà ara en una part de l’aparcament de l’avinguda Europa.

El Pla d’Inclusió Social i la incorporació de Vila-real a la Xarxa publica de serveis lingüístics valencians, que permetrà incrementar fins al doble la recepció de fons per a la promoció i normalització lingüística, a més de la cooperació amb altres municipis per a reduir costos i compartir experiències, són uns altres dels assumptes del debat plenari, que també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional en suport a les caces tradicionals.

Últimas noticias

Contenido relacionado