lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Desestimada la sentència per requalificació de Fritta de Vila-real

Encara que l'empresa encara pot recórrer la sentència emesa pel Jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló

L’Alcalde de Vila-real José Benlloch ha anunciat hui en roda de premsa, que el Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Castelló ha dictat sentència, en la qual desestima la reclamació d’una immobiliària lligada a un conegut banc, que exigia el pagament de 14,3 milions d’euros més intensos, la qual cosa suposava un risc de 16 milions d’euros a les arques municipals, amb aquesta fallada l’Ajuntament “pot respirar més tranquil”.

L’edil ha anunciat que la resolució, que “demostra que s’han fet les coses bé”, va arribar la passada setmana i ha passat ja per la Junta de Govern. “De tot el tsunami d’empastres i il·legalitats urbanístiques del PP, aquest ens preocupava especialment, perquè podia suposar la fallida de l’Ajuntament i moltes dificultats per al futur, però hui sabem que tenim una pilota d’oxigen”, afirma.

Tal com ha recordat el primer edil, la història comença fa més d’una dècada, quan l’empresa Fritta, situada al Camí de les Voltes, se’n va de Vila-real i una immobiliària compra els seus terrenys, qualificats com a industrials. En 2008 s’inicien els tràmits per a convertir-los a sòl residencial, “amb l’objectiu de construir gratacel de més de 20 plantes d’altura”.

“El 15 de febrer de 2010, a poc més d’un any de les eleccions en les quals canviaria el govern municipal, el PP aprova la requalificació dels terrenys, acció que li va valdre una notable oposició tant en l’àmbit polític com social”, explica, “de fet, alguns propietaris s’uneixen i denuncien la situació i el 7 de juny de 2013, dos anys després del canvi de govern municipal, s’emeten dues sentències que anul·len la requalificació de terrenys, en considerar que es beneficia a uns pocs i perjudica una gran part de la població”.

En aquest moment, segons argumenta Benlloch, “la immobiliària considera que se li ha provocat un dany i reclama per aquests perjudicis, posant-nos en perill, ja que la xifra reclamada ascendia a 14,3 milions i, amb els interessos, podia ascendir als 16, tota una bomba per a l’Ajuntament”.

L’alcalde destaca l’actuació de l’equip de govern, que “sempre ha defensat els interessos de la ciutat” i ha seguit tres passos bàsics: no pagar allò que no es deu i demanar responsabilitats a qui corresponga; pagar el mínim que es dega o arribar a acords amb propietaris per a saldar els deutes amb facilitats, i gestionar per a reduir i minimitzar els riscos.

“Aquesta sentència és un clar exemple de l’últim pas, ja que ens hem bolcat en la defensa de cada euro dels veïns”, indica i recorda que “en 2011 vam frenar l’expedient, quan podíem haver-lo continuat i haver desenvolupat els terrenys, però vam entendre que açò no es podia fer, perquè era il·legal i ens hem mantingut fins al final, fins que la justícia ens donara la raó”.

“Açò demostra que prenem una decisió encertada i és un gran respir per a la ciutat”, afirma.

Cal assenyalar que es tracta d’una sentència recurrible, per la qual cosa “estan en el seu dret d’actuar, però almenys hem aconseguit no haver de pagar i açò és un gran respir i una alegria per a tots”, expressa, al mateix temps que assegura que “la nostra vocació és cercar solucions i arribar a acords sobre els usos” i es pregunta “què haguera ocorregut si el PP, amb la seua prepotència i segrest de la ciutat, haguera seguit governant”.

Últimas noticias

Contenido relacionado