Silvia Gómez exigeix al PP local “decència i dignitat’ després d’aparéixer Vila-real a la sentència de la trama Gürtel

La secretària general del PSPV-PSOE de Vila-real dóna a conéixer la sentència de l'Audiència Nacional, que condemna també a multes als responsables de Piaf, empresa investigada en el jutjat arran dels 600.000 euros en factures falses que l'alcalde socialista, José Benlloch, va evitar pagar

483

La secretària general del PSPV-PSOE de Vila-real, Silvia Gómez, ha denunciat hui que la recent sentència judicial del cas Gürtel torna a esguitar la ciutat. “Les pitjors sospites s’han confirmat i la sentència de la Gürtel no deixa lloc a dubtes: el Partit Popular de Vila-real també va acudir dopat a les eleccions de 2007”, lamenta Gómez.

La secretària general es refereix, d’aquesta manera, a la inclusió en la sentència, entre els actes que van ser finançats al marge dels circuits legals, de l’acte de presentació de la candidatura de l’exalcalde del PP, Juanjo Rubert, celebrada a l’Auditori Municipal.

En concret, la sentència de l’Audiència Nacional considera provat que l’acte celebrat a Vila-real el 17 de gener de 2007, va ser sufragat per la trama “fora del circuit legal dels diners” juntament amb una altra sèrie d’actes al llarg de la Comunitat Valenciana per un import de 508.051,40 euros.

“L’acte en el qual Juanjo Rubert es presentava com a dofí del Partit Popular a Vila-real, al que van assistir Víctor Campos, Ricardo Costa i Carlos Fabra, condemnats i convicte dels qui hui sabem tantes coses, forma part de la trama de corrupció del Partit Popular i taca de forma intolerable el nom de la nostra ciutat i de la política local”, argumenta la secretària general.

“Un acte, per cert”, puntualitza, “en el qual també estava ja l’actual portaveu municipal i president del PP local, Héctor Folgado”. “Per dignitat i per decència, Folgado i el PP de Vila-real han de donar explicacions immediates a la ciutadania i assumir les responsabilitats que es deriven d’una sentència que no deixa lloc a dubtes”, agrega Gómez.

La líder dels socialistes de Vila-real recorda, a més, que altres dos condemnats en la sentència coneguda aquesta setmana són Alejandro i Antonio Pons, responsables de l’empresa Piaf, la relació contractual de la qual amb l’Ajuntamen de Vila-real anterior a 2011 està sent investigada en l’anomenat ‘cas Piaf’, en el qual s’investiga també l’exalcalde de la ciutat Juanjo Rubert i l’exregidor i exvicepresident de la Diputació amb Carlos Fabra, Ramón Tomás.

“Quan el govern del canvi va arribar en 2011 a Vila-real, amb l’alcalde socialista, José Benlloch, vam detectar una sèrie d’irregularitats en la facturació d’aquesta empresa per valor de 600.000 euros que l’exalcalde Rubert havia endossat a un banc per al seu cobrament. Factures falses que van ser degudament acreditades pels tècnics municipals per treballs que no s’havien realitzat, entre altres irregularitats. Ara, el cas Piaf està sent investigat pel jutge i resulta que els dos empresaris responsables d’aquesta empresa han sigut condemnats per l’Audiència Nacional al pagament de multes per delictes electorals i per falsedat documental en les eleccions de 2007 i 2008. Blanc i en botella”, afegeix.

“I mentre coneixem tot açò, el Partit Popular de Vila-real segueix amagat. Per responsabilitat, per decència i per dignitat, exigim al president del PP i el seu portaveu municipal, Héctor Folgado, que done la cara i oferisca als vila-realencs les explicacions que mereixem. Que deixe d’amagar-se i assumisca les seues responsabilitats, perquè el bon nom de les institucions i de la política municipal no seguisca tacat”, conclou la secretària general.