jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vila-real celebrarà la Ruta de la Tapa al febrer i març amb 26 restaurants confirmats

La ciutat acollirà, a partir del pròxim 21 de febrer, l’edició número 13 de la Ruta de la Tapa més veterana de la província de Castelló. Una cita que enguany s’avança en el calendari per a oferir els aperitius més innovadors en 26 locals al llarg de quatre setmanes, fins al pròxim 17 de març.

El regidor de Turisme, Diego Vila, i el coordinador de la ruta, Lluís Ferriols, han presentat aquesta nova edició, que pretén continuar consolidant-se com “la ruta de referència de la província”. “A petició dels participants, s’ha decidit per unanimitat avançar la data de celebració, amb l’objectiu d’evitar coincidències amb festejos en altres municipis de la zona i amb la mateixa Setmana Santa”, indica l’edil.

Per la seua banda, Ferriols ha assegurat que “amb aquest canvi es pretén fomentar el consum, ja que són mesos de menys activitat hostalera, perquè venim de dates nadalenques i el que volem aconseguir és que la gent s’anime a eixir més de casa”.
En total són 26 els locals participants, que com cada any han fet una aportació voluntària que, en aquesta ocasió, es destinarà a Aludme, que estudia la distonia mioclònica que pateix el xiquet Jesús Dueñas.

Així mateix, per segon any consecutiu, la Ruta de la Tapa disposarà de la pàgina http://rutadelatapa.vila-real.es/, accessible des de l’App municipal, gràcies a la col·laboració de Noves Tecnologies, en la qual s’oferirà informació sobre els locals participants, les tapes que elaboren, el preu, com participar i el mapa on se situen tots els negocis que s’han sumat.

Vila ha destacat el nivell del jurat professional, format per Miguel Barrera, Estrella Michelin; Modesto Fabregat, Sol Repsol; Óscar Albarran, guanyador de la Ruta de la Tapa de Borriana; Juan Clausell, hostaler de Vila-real jubilat després d’anys participant en l’esdeveniment; Inma Enguidanos, directora del projecte T’Avalem María de Lluna, i Conchita Ibáñez, presidenta de l’Associació de Mestresses de casa de Vila-real.

D’altra banda, Lluís Ferriols ha recordat que després de cada consumició “els clients hauran de segellar el tapaporte en el local al qual hagen acudit, podent valorar les millors tapes i entrant en un sorteig de cinc sopars, gràcies a la col·laboració de l’Associació Gastronòmica de Vila-real i la Societat Gastronòmica i Ramadera”.

Així mateix, Indústrias Tello, col·laboradora amb l’esdeveniment, regalarà 10 pernils, cinc que se sortejaran entre els clients i cinc entre els locals participants. Com en cada edició, hi haurà tres premis del jurat professional a la millor tapa amb taronja, tres més a la de lliure elecció i tres a la més innovadora o amb millor presentació, es valorarà la millor tapa apta per a celíacs i es comptarà amb el vot del jurat popular. “El lliurament de guardons serà el pròxim 10 d’abril a la Casa dels Mundina”, apunta.

“Esperem que la ruta torne a superar-se, ja que en l’anterior edició es van servir 31.670 tapes, amb un volum de negoci de 95.000 euros”, indica Vila, qui agraeix també la col·laboració de la Diputació i de la Generalitat Valenciana.

Els locals adherits són Antalya Kebap, Bar Capricho, Birbar Espai Gastronòmic Valencià, Bocateria Lluïsos, Bodegón de Carlos, Bonica Tasca-Bar, Booncata, Ca Esteve, Cuina de Sabors, El Miso, El Racó de Pepa, Els XIII, Gades Asador-Freiduría, Gastro Tentación, L’Antic Café Tertúlia, La Rosca, La TaVerda, Mas que Tapas, Mesón Soria, Nu, Parrilla Argentina El Gaucho, Restaurant El Casino, Restaurant El Molí, Taberna Los Galgos, Tangerina Resto-Bar i Tejemaneje Bar.

Últimas noticias

Contenido relacionado