jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vinaròs assumeix el repte de convertir-se en “poble envidriable”

El dia 1 de desembre va començar el còmput de recollida de vidre en els 20 municipis que participen en la primera edició de la iniciativa “Pobles Envidriables”. L’objectiu prioritari de l’acció és mobilitzar a la ciutadania i conscienciar sobre la importància de reciclar vidre en moments d’alt consum, com són les festes de nadal i les festivitats i esdeveniments populars que tenen lloc durant els mesos d’hivern, com ara els carnavals.

En esta primera edició de Pobles Envidriables, l’Ajuntament de Vinaròs, destaca la importància de la campanya durant els carnavals, que comencen el pròxim 29 de gener. S’insisteix en la necessitat de col·laboració de tots els veïns per a aconseguir el repte per al municipi de recollir, durant els tres mesos de campanya (desembre, gener i febrer), 10.424 kg addicionals de vidre , respecte al mateix període de l’exercisi anterior, especialment durant les festes.

A banda del benefici mediambiental que obté Vinaròs i tota la Comunitat Valenciana amb aquest tipus d’iniciatives de reciclatge de vidre, existeix un altre incentiu important: un parc infantil (zona verda) de Mr. Iglú, oferit per Ecovidrio per al municipi guanyador del sorteig, d’entre les poblacions que aconseguixquen superar el seu repte individual.

En termes globals, el repte conjunt per als 20 municipis participants en la campanya Pobles Envidriables, suposa la suma de l’esforç de tots els pobles participants per a augmentar en 200 tones la recollida de vidre. Les poblacions participants en aquesta iniciativa són una combinació de municipis de les tres províncies, on s’han anat tenint en compte criteris de població i oferta d’esdeveniments festius d’hivern per a la seua inclusió en aquesta acció. L’objectiu és omplir els contenidors iglú d’envasos de vidre amb què compten en les seues poblacions.

Sobre l’acció “Pobles Envidriables”
Ecovidrio és l’associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre depositats en els contenidors de tota Espanya. En col·laboració amb la Generalitat i els ajuntaments de Vinaròs, Benifaió, Segorbe, Penyíscola, Oropesa del Mar, San Fulgencio, La Pobla de Vallbona, Vila-real, Xàtiva, Monòver, La Nucía, Burriana, Canals, Cullera, Ontinyent, Sagunt, Silla, Torrent, Utiel i L’Alfàs del Pi, posa en marxa l’acció “Pobles Envidriables” a la Comunitat Valenciana.
Una iniciativa pionera l’objectiu de la qual és promoure i facilitar el reciclatge dels envasos de vidre durant el període d’hivern des de desembre de 2015 fins a febrer de 2016. Una època de gran generació d’aquest tipus de residus, com també passa quan es celebren fires i festes patronals en aquests municipis de la comunitat.

Aquesta campanya que ara involucra a 20 municipis, i a la vegada fomenta el reciclatge dels envasos de vidre durant desembre, gener i febrer entre tota la ciutadania i establiments de restauració.

D’aquesta forma, “Pobles Envidriables” llança un repte als més de mig milió d’habitants que viuen en aquests 20 municipis seleccionats. L’objectiu és que cadascun dels municipis recicle més durant les festes d’hivern; en total, l’augment es xifra en més de 200 tones addicionals. Per a aconseguir-ho, els diferents ajuntaments, que s’han mostrat molt col·laboratius, buscaran la implicació de tota la ciutadania, comerços i establiments d’hosteleria.

Finalitzat el període establert, a partir de l’1 de març es procedirà a comprovar si els municipis han aconseguit els seus reptes individuals, i aquells que hagen superat el repte participaran en un sorteig per a aconseguir el premi designat.
D’aquesta forma, els ajuntaments es converteixen en eix vertebrador dels seus municipis en el compromís diari amb la recollida de vidre, i disposen d’un incentiu per a motivar els seus veïns. Independentement de la obtenció del premi final, tots guanyen.

Per a més informació de la campanya, podeu consultar la pàgina web www.poblesenvidriables.es

El reciclatge d’envasos de vidre té multitud de beneficis per al medi ambient

Amb un gest tan senzill com el de separar les botelles, botellins, tarros i frascos usats per a depositar-los després en els iglús, reduïm el consum d’energia, estalviem matèries primeres i disminuim els abocadors i contaminació de l’aire.

És important recordar que els contenidors de vidre situats al carrer serveixen per a recollir únicament envasos de vidre: botelles, botellins, tarros i frascos que es consumeixen en el sector de la hosteleria, la restauració i el catering i en les llars. Hi ha altres materials, com puguen ser la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que al tindre una composició diferent a la del vidre dels envasos, han de ser depositats en els ecoparcs.

¿Qué es Ecovidrio?

Ecovidrio és una associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre depositats en els contenidors de tota Espanya. Ecovidrio s’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre mitjançant la instal·lació de contenidors per a facilitar la col·laboració ciutadana i garantint el seu reciclatge. A més, realitza campanyes de sensibilització ciutadana i promou la prevenció estimulant la reducció del volum dels residus que es generen.
Recordem que el 100% del vidre depositat en els contenidors es recicla i és utilitzat per a fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals.

Últimas noticias

Contenido relacionado