sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vinaròs prepara el dispositiu especial per a la Cavalcada de Reis

Vinaròs es prepara per a l’arribada dels Reis Mags a la localitat, demà 5 de gener. Diverses regidories treballen de manera conjunta en l’organització dels actes i de la posada en marxa de tot el dispositiu de seguretat. Els Reis Mags arribaran a les 18.50 hores en vaixell, al recinte portuari. Aquest any s’ha optat per avançar la seua arribada deu minuts, per tal que el recorregut comence puntualment a les 19.00 hores.

Des del port, començarà la Cavalcada pels carrers: Santa Magdalena, avinguda País Valencià, Sant Francesc, plaça Jovellar i plaça Parroquial. En arribar, visitaran el Pessebre Vivent de Les Camaraes, ubicat a la plaça de la Comunió. Posteriorment, es dirigiran a les escales de l’Ajuntament des d’on realitzaran el seu tradicional parlament. Des de la Regidoria de Festes, s’ha decidit suprimir el lliurament de regals als xiquets a les escales del consistori. “Pensem que no és just que alguns nens tinguen regals i altres que es troben allà presents, no en tinguen. Així que aquest acte no es realitzarà”, ha explicat el regidor Marc Albella.

La cavalcada d’aquest any ha optat per incorporar nous espectacles a peu de carrer, acompanyant dels Reis Mags. Albella ha explicat que “serà una cavalcada molt visual, que donarà inici amb la Societat Musical L’Aliança i prosseguirà amb les comitives de Melcior, Gaspar i Baltasar amb moltes sorpreses”.

Respecte al dispositiu preparat per la Policia Local, quedarà prohibit aparcar als carrers per les quals passa la cavalcada a partir de les 14.00 hores del 5 de gener: Santa Magdalena (tram des de l’avinguda País Valencià fins a la glorieta del port), avinguda País Valencià, carrer Sant Francesc (des de l’avinguda País Valencià fins al carrer Pilar). A més, a partir de les 18.30 hores, s’interromprà la circulació per altres accessos i vies també afectades pel desenvolupament de la cavalcada: carrer Sant Francesc a l’alçada del carrer Almeria i Hospital, impedint la circulació per aquesta via direcció nord a Pilar i Sant Cristòfol; carrer Sant Cristòfol a l’altura de la Plaça Tres Reis, impedint la circulació per aquesta via direcció sud a Pilar i Socors; accés zona portuària pel carrer Músic Carles Santos i accés al pas subterrani Passeig Sant Pere, circulació oberta només per a accés a pàrquing.

Els estacionaments de la plaça Sant Antoni i el passeig Colom romandran oberts de forma ininterrompuda tot i que, a partir de les 18.30 hores, només es podrà accedir pel Passeig Marítim. Els vials alternatius per poder circular de nord a sud del municipi són l’eix Av. Pablo Ruiz Picasso- Av. Llibertat o la Nacional 340.

Des de la Regidoria de Governació, es demana la col·laboració de la ciutadania per respectar les indicacions de la Policia Local i sobretot evitar situacions de perill, com que els nens s’acosten massa a les carrosses dels Reis Mags.

L’edil Marc Albella ha insistit en “animar a menuts i grans a gaudir d’aquest acte festiu que segueixen sent un dels més màgics i participatius del nostre calendari”. Com és tradicional, en el matí del dia dels Reis, Ses Majestats visitaran l’hospital, la Residència Sant Sebastià i la Caixa Rural Vinaròs.

Últimas noticias

Contenido relacionado