sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Xavier Trenco (Compromís) planteja una alternativa al pressupost de la Diputació

Fer més pel major nombre de pobles i repartir els diners amb més transparència. Aquesta és la filosofia que ha motivat al Grup Compromís de la Diputació de Castelló a presentar una esmena al pressupost de la Corporació Provincial, a quatre dies que se celebre el ple on s’han d’aprovar els comptes per a l’exercici 2016. En total, són un poc més de 130 milions d’euros dels quals Compromís ha presentat la seva alternativa a un muntant de 2.768.000 euros repartit en diverses partides i capítols.
El portaveu del Grup Compromís, Xavier Trenco, ha posat com a exemple de la nova manera de fer política provincial que proposa la coalició els Poys (Pla d’obres i serveis). Al seu entendre “el criteri de concessió hauria d’estar molt més clar i el pressupost que es destina a ells, molt més alt”. En el pressupost per a 2016 s’ha previst una partida de set milions d’euros per a aquests plans. Segons Trenco, “han de ser els ajuntaments, i no la Diputació, els que determinen quines són les seues necessitats i com utilitzen aquests recursos. Per tant, la convocatòria hauria de ser més oberta “.

El portaveu del grup ha explicat que l’objectiu de l’esmena és plantejar diverses línies d’actuació amb la intenció que es faça un repartiment més equitatiu de les ajudes i subvencions que s’atorguen als municipis. “Tots els pobles han de poder rebre els ajuts d’una manera més transparent i igualitària, siga del color polític que siga l’ajuntament”, ha manifestat Trenco.
Una altra de les línies que proposa Compromís és la de prioritzar les inversions, directament o indirectament, en infraestructures turístiques. “Els municipis ens demanen recursos per fer rutes i senyalitzar, rehabilitar el patrimoni artístic i, en definitiva, atreure visitants i turistes, que és la base sobre la qual ha de descansar la dinamització de l’interior de la província”, ha assenyalat el portaveu de Compromís.
D’altra banda, Compromís proposa augmentar en un 50% les subvencions a programes prestadors de serveis socials; iniciar una línia d’ajudes per a la creació d’horts socials en ajuntaments menuts, així com per a entitats juvenils, especialment, de les zones de l’interior. “El que proposem són iniciatives que contribuïsquen a la creació de teixit social i activitat associativa i cultural”, ha indicat Trenco.
Pel que fa a obres i carreteres, Xavier Trenco ha assenyalat que algunes localitats governades per Compromís han sol·licitat que s’òbriga un capítol per reparar camins limítrofs entre un poble i un altre. “Com de vegades els ajuntaments no es posen d’acord sobre a qui correspon emprendre les obres, la Diputació podria jugar un paper important i de mesurament en aquest assumpte”, ha conclòs.

.

Últimas noticias

Contenido relacionado