sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig obri una nova etapa de col·laboració amb la Comissió Europea després de reunir-se amb Juncker

El President de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit en el Parlament Europeu d’Estrasburg amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en una trobada que ha suposat l’inici d’una nova etapa de relacions de la Generalitat amb la Unió Europea basada en la col·laboració.

Puig ha assegurat que la trobada ha sigut “extraordinàriament positiu” per als interessos de la Comunitat Valenciana, ja que escenifica un canvi en les relacions i un “espai de reconciliació” de la Comunitat amb les institucions europees. De fet, el cap del Consell és el segon capdavanter autonòmic espanyol al qual rep l’alt mandatari europeu.

En este sentit, ha recordat que una de les primeres mesures que va prendre a l’inici del seu mandat va ser tornar a hissar la bandera de la Unió Europea en les diferents institucions de la Generalitat i ha destacat l’esperit europeista de l’actual Executiu autonòmic i del conjunt de la Comunitat Valenciana, que contrasta -ha indicat- amb l’actitud de l’anterior Executiu valencià.

Una reunió per a “situar-nos en el mapa”

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que la trobada ha servit per a “situar a la Comunitat Valenciana en el mapa” i ha assegurat també que el seu objectiu és treballar per a mantenir la bona relació amb la Unió Europea i també per aconseguir que es tinga en compte la situació econòmica de la Comunitat.

De fet, Puig també ha sol·licitat que es reajuste el plantejament de cofinançament de projectes des d’Europa a la Comunitat Valenciana. “Volem que les xifres s’ajusten a la nova realitat en el que queda de pla operatiu, però sobretot de cara al nou pla operatiu 2020-2026”, ha indicat. “Necessitem el suport de la UE per a desenvolupar tot el nostre potencial”, ha remarcat també.

Major sensibilitat amb les regions

El President ha valorat la “receptivitat” amb la qual ha sigut atès pel seu interlocutor: “Juncker entén que Europa no es construeix solament des dels Estats, sinó també des de la diversitat de les regions”, ha afirmat.

A més, tal com ha subratllat Puig, el president de la Comissió Europea també s’ha compromés a recolzar el projecte del Corredor Mediterrani, que representa “un element fonamental per a la solidesa de l’eixida econòmica”. Es tracta d’una infraestructura que “té grans possibilitats de tenir l’acolliment màxim del pla Juncker”, ha precisat el President.

D’altra banda, Puig ha advocat per reduir la burocratització en l’aplicació del Pla Juncker amb la finalitat d’impulsar mesures que tinguen major impacte en les pimes valencianes. El cap del Consell ha defensat també la importància de desenvolupar polítiques públiques que impulsen la innovació i la millora de la competitivitat i ha sol·licitat suport econòmic de la UE per a promoure-les.

La reunió entre Puig i Juncker també ha girat al voltant del Brexit. El President ha recordat referent a açò que al voltant un terç dels anglesos que viuen a Espanya ho fan a la Comunitat Valenciana i s’ha mostrat partidari que impere el “sentit comú” en el procés.

Últimas noticias

Contenido relacionado