domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació restaura la bandera de la banda de música de Benassal com a part del seu compromís amb el patrimoni local

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha lliurat a Benassal la bandera de la banda de música La Font d´En Segures del municipi després d’haver conclòs la seua restauració. Aquesta peça tèxtil compta amb unes dimensions de 145 cm d’ample i 194 cm de llarg una vegada eliminades les deformacions que presentava. Té el seu origen l’any 1930, quan es va confeccionar per a la participació en el certamen de Castelló, on la banda va aconseguir el primer premi de la tercera secció.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sales: “L’enorme valor sentimental que té per al poble justifica l’excel·lent actuació que han fet les restauradores”[/pullquote]

Vicent Sales ha agraït “especialment a les restauradores de la Diputació pel gran treball que, una vegada més, han realitzat en la recuperació d’aquesta peça que a partir d’ara van a poder gaudir els veïns de Benassal. El gran valor sentimental que té per al poble justifica el seu òptim manteniment perquè les futures generacions la puguen mantenir i conèixer com a part important dels orígens musicals en el poble”.

Com a referències curioses de la trajectòria d’aquesta bandera, cal assenyalar que en el bombardeig de Benassal el 25 de maig de 1938, es va esfondrar la Casa de la Vila on estava guardada la bandera juntament amb els diplomes del triomf en el certamen de Castelló. La bandera es va poder salvar d’entre els enderrocs de la Sala Vella, i després de la guerra va ser restaurada per un grup de muntes que li van donar la forma actual. Ha sigut la bandera oficial de la societat musical fins a l’any 2006.

Mig milió d’euros per a valoritzar obres d’art antigues

La Diputació de Castelló invertirà 457.671 euros en la labor de recuperació i restauració d’obres d’art històriques en els pobles de la província perquè aquests puguen utilitzar-les com a recurs turístic dinamitzador de la seua activitat. Aquest treball realitzat pel Servei Provincial de Restauració compta amb una previsió d’abastar una quarentena de peces, especialment d’art sacre, bé siguen pintures, escultures, mosaics, llenços, arquitectura, orfebreria o teixits entre unes altres.

cal recordar finalment que, d’acord a aquesta labor, la institució provincial va restaurar en 2015 un total de 38 obres d’art històriques de 17 municipis castellonencs que han enriquit el seu patrimoni i oferta turística cultural.

Últimas noticias

Contenido relacionado