03:02 - sábado, 24 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

65 persones es beneficien d’una nova edició del programa d’ocupació Avalem de Vila-real

L'alcalde, José Benlloch, i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, clausuren els plans EMCUJU-EMPUJU, que han incorporat durant un any al consistori a 62 joves menors de 30 anys

La jornada Avalem ha marcat aquest matí el final dels programes d’ocupació juvenil EMCUJU i EMPUJU i l’inici de la nova convocatòria, en la qual l’Ajuntament preveu una inversió d’1,5 milions d’euros, finançats per la Generalitat, per a incorporar a la plantilla municipal a un total de 65 joves vila-realencs aturats durant un any.

L’alcalde, José Benlloch, i el regidor d’Economia, Xus Madrigal, han participat en la jornada, a la qual també ha assistit l’edil d’Economia en l’anterior legislatura, Xavier Ochando.

Benlloch ha compartit una xarrada-col·loqui sobre els reptes de la Vila-real del 2030 amb els joves que, durant l’últim any, han format part de la plantilla municipal en diferents departaments. Han sigut un total de 62 els joves menors de 30 anys els que s’han pogut beneficiar d’aquesta segona edició dels programes Avalem Joves + de la Generalitat, hereus de l’esperit del programa Vilabeca, impulsat per l’Ajuntament de Vila-real de manera pionera en 2012 per a oferir una primera oportunitat als joves talents locals i combatre l’atur juvenil.

Els joves Avalem han rebut el diploma acreditatiu del seu pas pel programa, en el qual s’han invertit 1,4 milions d’euros, dels quals 1,2 milions han sigut finançats per la Generalitat. Per a la pròxima convocatòria, encara pendent de resolució, s’han sol·licitat 65 beneficiaris, la qual cosa suposa un pressupost d’1,5 milions (1,3 milions subvencionats).

“La lluita contra l’atur ha sigut la nostra principal preocupació i ocupació en els últims anys, en particular en un col·lectiu especialment castigat en les xifres de l’atur com el juvenil. Per això, tan sols en els programes d’ocupació juvenil –EMPUJUEMCUJU, T’Avalem i POEJ– s’han invertit enguany 2.457.105 euros, que han permés oferir una oportunitat laboral i formació en alguns casos a 152 vila-realencs”, detalla el regidor d’Economia.

Balanç que ascendeix fins als 4,5 milions d’euros invertits i més de 300 beneficiaris en el conjunt de programes d’ocupació impulsats pel govern municipal, amb el suport de la Generalitat i el Govern. “Som líders en inversió en la lluita contra l’atur i això, sumat a l’enorme capacitat del nostre teixit socioeconòmic i a les polítiques de dinamització de l’economia i la indústria impulsades en els últims anys, ens ha col·locat durant 10 mesos consecutius com a la ciutat de la Comunitat amb menys atur”, assenyala Benlloch.

En el cas de l’atur juvenil, amb una taxa de quasi el 35% en tota Espanya, els programes d’ocupació juvenil han demostrat un impacte positiu en les xifres de desocupació a Vila-real. En concret, segons les dades de què disposa la Regidoria d’Economia, en tres anys s’ha passat de 683 demandants d’ocupació menors de 29 anys als 576 actuals. “La situació ha millorat molt, però mentre hi haja una persona, un jove, que no puga dissenyar el seu projecte de vida per falta d’oportunitats, continuarem incidint en aquesta línia i combatent l’atur amb totes les eines al nostre abast”, agrega el primer edil.

En aquest objectiu s’emmarca la nova convocatòria dels programes EMCUJU i EMPUJU, que han sigut detallats en una sessió informativa celebrada durant la jornada Avalem. La sessió ha comptat també amb la xarrada del ‘coach’ Rubén Rodríguez, la presentació de resultats dels programes actuals per part dels mateixos joves i un debat en el qual els beneficiaris d’Avalem Joves+ han preguntat a l’alcalde sobre els reptes de la Vila-real del 2030. El lliurament de diplomes ha tancat la jornada.

Últimas noticias

Contenido relacionado