```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

#EstiuEnValencià: València llança una campanya de promoció de la llengua durant l’estiu

L'Ajuntament de València, a través del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), ha llançat una nova campanya a través de les xarxes socials per a promocionar l'ús del valencià sota el nom #EstiuEnValencià.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha valorat que “a València el 95,7 per cent de la població entén el valencià i tres de cada quatre persones ho saben parlar, amb el que no hi ha excusa per no portar la nostra llengua a qualsevol moment i espai de la nostra ciutat“, ha recollit el consistori en un comunicat.

L’ús i normalització del valencià és “un objectiu del govern municipal”. “Des de fa cinc anys el valencià ja no està arraconat en el ‘Cap i Casal’ perquè sentim molt d’orgull per la nostra cultura i la nostra llengua i per això la utilitzem en contextos formals i col·loquials, en el Ple de l’Ajuntament i al carrer, en els documents del dia a dia de l’Administració i en les xarxes socials”, ha explicat Notario, que ha demanat la participació de la gent en esta campanya compartint els seus llocs preferits de València on passar l’estiu.

La publicació del GNL va acompanyada amb un vídeo curt elaborat amb imatges pròpies de diferents espais del municipi perquè fora fàcil compartir en xarxes. En ella s’explica que “el valencià no està mai de vacances” i insta a “portar-lo a tots els racons de València i compartir-lo amb la gent” i proposa l’etiqueta #EstiuEnValencià per a compartir comentaris, fotos i vídeos, que optaran a guanyar una bossa de roba.

L’estima per la nostra ciutat, per la nostra identitat, per la nostra cultura, es demostra també amb l’ús habitual de la nostra llengua també ara, a l’estiu”, ha finalitzat Notario.

Últimas noticias

Contenido relacionado