sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rebutgen reobrir la causa de l’accident de metro de Jesús

Des de la seua aprovació pel parlament autonòmic, el juny de 2016, cap part ha sol·licitat al Jutjat la incorporació del document a la causa judicial.

El Jutjat d’Instrucció 21 de València ha acordat retornar a la Fiscalia el dictamen elaborat per la Comissió Especial de Recerca sobre l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia de les Corts Valencianes, document que va ser remés al Jutjat per la Fiscal Cap Provincial el 26 de juny, un any després de la seua aprovació i estant ja sobreseguda la causa judicial per l’accident ocorregut el 3 de juliol de 2006 en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides. La instructora creu que processalment, estant el cas sobresegut, no pot incorporar-ho al procediment.

En la seua resolució, la jutgessa recorda que “les conclusions de la comissió parlamentària es reben en aquest Jutjat un any després de la seua aprovació, quan la causa ha sigut sobreseguda provisionalment, s’han desestimat els recursos de reforma interposats per les parts, i havent expirat també el termini per a la interposició dels recursos d’apel·lació la resolució de la qual està pendent de l’Audiència Provincial”.

Subratlla, igualment, que “l’any transcorregut entre l’aprovació de les conclusions i la seua remissió al Jutjat a través de la Fiscalia, cap part va demanar la seua incorporació a la causa, malgrat que en aqueix temps el procediment es trobava en tràmit” i s’han seguit practicant diligències.

La Fiscalia va demanar el passat 26 de juny que el dictamen de la comissió parlamentària de recerca s’incorporara a la causa “als efectes oportuns”. La magistrada entén que en el tramite actual, estant sobreseguda la causa des del 23 de maig i pendents de resoldre’s els recursos d’apel·lació, no cap a la unió d’aquest document a les diligències. Per aquest motiu, retorna el document al Ministeri Públic i demana que precise quins són els “efectes oportuns” als quals es refereix en l’escrit.

La resolució no és ferma. Pot ser recorreguda en reforma davant el mateix Jutjat d’Instrucció.

Últimas noticias

Contenido relacionado