lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Al-qüra, L’Alcora, retorna a l’Edat Mitjana del 8 al 10 de novembre

Poblat, mercat artesanal, representacions, música i ball, demostracions, activitats per als més menuts i una infinitat d'actes, en la programació.

L’Alcora està a punt de tornar al segle XIII amb una nova edició d’Al-qüra Medieval. Per a la cita, l’Ajuntament i les penyes han preparat una completa programació d’actes, que es desenvoluparà els dies 8, 9 i 10 de novembre.

La regidora de Cultura, Ana Huguet, ha assenyalat el campament de nous pobladors com “un dels principals atractius de la iniciativa, en el qual es duran a terme nombroses activitats”. A més, “no faltarà el mercat artesanal, música, ball, representacions itinerants, demostracions, activitats infantils, etc.”.

Huguet anima la ciutadania a visitar l’Alcora per a gaudir i viure un “apassionant viatge en el temps” fins a l’Edat Mitjana. La regidora ha destacat i agraït la “gran implicació” de penyes, associacions, Caixa Rural, establiments locals, i veïns i veïnes, en general.

Al-qüra Medieval “representa el moment històric d’encreuament de cultures en temps de la reconquesta”, tal com manifesta el coordinador de penyes David Esteban. “Ens trobem en l’any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València”. Darrere d’ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d’Al-qüra, es troben que l’Arif Sarraí no s’ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l’espera d’una solució”.

Aquests nous pobladors estan representats per les penyes, unes 500 persones que, agrupades en 24 haimes, formaran un campament (plaça de Sant Roc i voltants) en el qual es viurà el dia a dia del segle XIII. Enguany, com a novetat, les haimes escenificaran diferents gremis: forners, agricultors, caçadors…que donaran vida a aquest xicotet poblat.

Es pot consultar toda la programació en lalcora.es.

Últimas noticias

Contenido relacionado