sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alacant organitza un dispositiu de seguretat per al tret de la palmera de la Nit de la Cremà

El regidor de Seguretat fa una crida a no anar a la platja per veure la palmera, evitar aglomeracions davant de la COVID i gaudir-la des dels barris i els carrers d'Alacant.

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil José Ramón González, ha informat de l’ampli dispositiu organitzat per al tret de la tradicional palmera de la Nit de la Cremà, el dia 24 de juny, en el qual participaran 102 efectius de Policia Local, bombers de l’SPEIS, voluntaris de Protecció Civil, sanitaris i operaris de jardins.

El castell de Santa Bàrbara romandrà tancat al públic, durant tota la jornada del dia 24, i l’empresa Pirotècnia Ferrández serà l’encarregada de disparar la palmera este any, que excepcionalment per la crisi sanitària de la COVID, no s’han pogut plantar les fogueres ni se celebrarà la cremà. El tret serà de 850 coetons, amb una durada de 33 segons aproximadament i amb un radi de seguretat al públic de 300 metres.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha volgut enviar el missatge de “prudència i que sortim a gaudir de la nostra palmera als balcons, o la vegem al carrer però sense acudir a la platja, perquè encara que este any si que anem tenir el tradicional tret l’oferim perquè siga observada des de tota la ciutat, per gaudir-la en tots els barris, ja que es dispara en altura i es pot veure des de tot Alacant”.

Des del departament tècnic de l’Ajuntament d’Alacant de Protecció Civil i gestió d’Emergències, s’ha elaborat un Pla de Seguretat del tret i el Protocol d’Actuació Municipal per a la Instal·lació i Xut de la palmera, establint procediments de coordinació, i els mitjans humans i materials destinats al dispositiu preventiu.

En el dispositiu participaran un total de quaranta-cinc policies locals, catorze bombers de l’SPEIS, vuit voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil, una ambulància amb personal sanitari, i trenta-cinc operaris de jardins que estaran pels camins i accessos al castell com a personal de suport i van a anar proveïts de material portàtil d’extinció com batefuegos, motxilles extintores, mangaje i llances.

La Policia Local intervindrà amb peces ignífugues i el casc, durant la intervenció en la Palmera, realitzarà els desviaments de trànsit previstos, restringint l’accés a la muntanya, permetent el pas exclusivament als vehicles de la pirotècnica i de seguretat, i s’intervindrà per desallotjar la Muntanya Benacantil, tant de persones com de vehicles.

Així mateix, la Policia Local també vetllarà per la seguretat a la platja del Postiguet on les unitats del servei Nocturn i la Fox controlaran que a la sorra es mantinguen les obligades distàncies enfront de la COVID.


“Volem evitar aglomeracions, i per això demanem que no es vaja a la platja perquè no es produïsquen concentracions de persones allà, podem veure-des de molts llocs, no volem rebrots i és important seguir les mesures preventives de distanciament i utilització de màscares evitant agrupar en un mateix lloc per fer front a la COVID”, ha afirmat l’edil de Seguretat.

Els bombers de l’SPEIS seran els encarregats de controlar i vigilar el tret i prevenir que es produïsquen conats d’incendi després del mateix. Per a això, en l’operatiu es va a humitejar les faldilles de la Muntanya Benacantil en els dies previs, mitjançant regadiu de la vegetació i l’ocupació de les instal·lacions de reg existents i sota supervisió de l’SPEIS, on hi ha més probabilitat de declarar-se un conat d’incendi.

Els bombers realitzaran una inspecció i control de les instal·lacions del material pirotècnic per al compliment del Reglament, i seran els responsables de la direcció del dispositiu, i dels diferents equips d’intervenció amb un lloc de comandament.

Els bombers de l’SPEIS realitzaran la vigilància de la caiguda de les restes d’artificis, així com de procedir a l’extinció dels conats que estos poguessen ocasionar, ja la intervenció i coordinació que es precise amb l’operatiu a la muntanya Benacantil i en el tret.

Últimas noticias

Contenido relacionado