sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Alcora inaugura la seua escultura en honor a La Salle

L’Alcora va viure ahir dimarts dia 8 de desembre, festa de la Inmaculada Concepción, una jornada festiva a més de molt emotiva amb la inauguració d’una escultura de sant Juan Baptista de La Salle en la plaça La Salle, enfront de la façana principal del col·legi.

Els actes es van iniciar amb una solemne eucaristia i una processó de la Immaculada en la parròquia principal i casc antic del municipi, per a després acudir a la plaça La Salle on el visitador auxiliar, el Hno. José María Valero i l’alcalde del municipi, Víctor García, van descobrir l’escultura al voltant de les 13h.

El Hno. José María Valero, en el seu discurs, va fer esment al llegat lasalià a l’Alcora des de l’arribada, en 1929, dels germans al municipi. Una herència que es va iniciar amb el projecte inicial de Juan Baptista de La Salle (S. XVII) i que avui segueix present en la vivència del carisma en la població, en la Comunitat de Germans i la comunitat educativa, i que es materialitza, no solament en el col·legi, sinó que, a partir d’ara, també en aquest monument que és un record-homenatge, a tantes generacions vingudes i esdevenidores.

Víctor García, alcalde l’Alcora, va subratllar la importància de La Salle en el municipi, tant en la presència dels Germans com en l’arrelament d’algunes tradicions que tenen el seu origen en el centre. Per açò el municipi havia d’atendre, en la mesura de les seues possibilitats, aquest projecte que, cal recordar, és de subscripció popular.

A més dels discursos institucionals, va prendre la paraula el Hno. Pepe Monllor, que amb emoció continguda va explicar com es va forjar el projecte i com va sorgir la iniciativa que ell mateix va promoure en durant aquests últims anys.

Després de la benedicció de la imatge pel sacerdot, Pepe Aparici, l’escultor, D. Adolfo Ibáñez, professor del Col·legi La Salle de Paterna, va explicar al nombrós públic el procés d’execució de les dues peces, els materials i el simbolisme. Acabades les intervencions els assistents van ser convidats a unes pastetes en el col·legi.

La participació en l’eucaristia, la processó i la inauguració va ser molt elevada. Va comptar amb la presència d’algunes comunitats de Germans de La Salle, principalment de Paterna i Benicarló, així com una àmplia representació d’associacions lasalianes del col·legi (PROYDE, AMYPA, Antics Alumnes), professors, pares, les Germanes de La nostra Senyora de la Consolació i veïns que es van unir a aquesta jornada festiva en honor a la patrona dels HHEECC, la Inmaculada Concepción.

Últimas noticias

Contenido relacionado