domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora aprova un pressupost de 30,1 milions per al 2019

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat aquesta vesprada un pressupost “històric” de 30.155.886,59 euros que passa d’1.694.090,85 euros a 8.338.170,25 euros en inversions a causa de les subvencions concedides per altres administracions.

El pressupost ha eixit endavant amb els vots a favor de PSOE, Compromís, PP, Ciutadadanos i Se Puede, i la abstenció del regidor no no adscrit Sergio Manrique.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha defensat uns comptes que creixen un 34,2% en un sol any sense necessitat de recórrer a préstecs ni apujar impostos.

Les ajudes externes arribaran a través de la Generalitat Valenciana, amb 5,4 milions d’euros del pla Edificant per als col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria a més de la construcció del Regina Violant, de la Unió Europea amb 1,1 milions d’euros mitjançant fons Feder de l’estratègia EDUSI i, en tercer lloc, de la Diputació Provincial amb 483.000 euros per a reformar el carrer Sant Lluís, executar el projecte guanyador de Som Ceràmica en l’avinguda de Borriana, cofinançar la substitució d’enllumenat públic i aportar 88.670 euros dels 996.932,12 euros que costa l’obra del trinquet.

“Més de set milions d’euros en subvencions confirmen que hem fet el treball que se’ns demanava, que Almassora compleix els requisits que ens demanen les institucions per a concedir-nos les ajudes i que 2019 serà un any de grans inversions”, ha defensat l’alcaldessa, Merche Galí.

En aquest sentit, Galí ha recordat que les inversions en obra pública, a més de transformar la localitat, suposaran “un revulsiu per a les empreses dedicades a la construcció i auxiliars, que tant van patir els efectes de la crisi econòmica”.

Quintuplicar en un sol any la reserva de fons per a nous projectes suposarà eradicar barracons, recuperar l’entorn del riu Millars, obrir el carril bici entre José Ortiz i Sant Jaume, adquirir terrenys per a la pantalla verda del Serrallo i la millora de les corbes de Benafelí, a més de consolidar Vora Riu i les muralles de Torrelló i iniciar la peatonalització en zona de vianants de la Vila d’Almassora.

Igual que en l’exercici vigent, els comptes de 2019 inclouran una partida de 200.000 euros per als pressupostos participatius: la millora de l’avinguda de Castelló (150.000 euros) i de la seguretat en els camins Benafelí i Om Blanc (50.000) se sumen a dues partides menors pendents d’enguany per a continuar l’accessibilitat de voreres i la millora de parcs infantils.

A més, el nou exercici comportarà la reserva de fons per a convertir Almassora en ciutat intel·ligent i aprofitar les noves tecnologies per a millorar la comunicació amb la ciutadania i reduir costos com els 70.000 euros estalviats en la factura de la llum en 2018 per l’enllumenat sostenible.

De fet, la contenció de la despesa i el compromís de no signar cap crèdit durant la legislatura permetrà que al tancament d’enguany únicament quede un préstec per valor d’1,8 milions d’euros enfront dels 7,3 milions de deute a llarg termini de 2015.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha agraït el suport “de tots els grups polítics amb representació municipal a uns comptes històrics que permetran transformar Almassora en les àrees que més ho necessita, com a educació i accessibilitat, i encaminades cap al deute zero”.

Últimas noticias

Contenido relacionado