martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora llança un butlletí col·leccionable sobre dones rellevants de la història

La Regidoria d’Igualtat i la coordinadora d’AMPA d’Almassora s’han unit per a crear “Sabies que…?”, un butlletí trimestral i col·leccionable amb el qual aspiren a acostar als i les escolars les figures femenines més rellevants de la història. Gràcies a aquesta publicació, la qual es distribuirà entre l’alumnat d’infantil, primària i secundària, xiquets i xiquetes coneixeran les aportacions de dones que han destacat en camps com la música, l’art, la literatura, l’esport o la ciència.

Aquesta última és, precisament, la temàtica triada per al primer número i, també per això, han triat presentar-lo hui, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Amb l’edició d’aquest butlletí “explicarem una part de la història i posarem a primera pàgina a dones els assoliments de les quals han sigut minimitzats i, fins i tot, esborrats”, ha assegurat la regidora d’Igualtat, Susanna Nicolau.

A fi d’incentivar l’aprenentatge, Igualtat ha desenvolupat un joc en format concurs que distribuirà juntament amb la publicació de la segona edició. En aquesta dinàmica, l’alumnat haurà de respondre a una sèrie de preguntes sobre el contingut dels butlletins i els i les participants de cada col·legi entraran en el sorteig d’un premi a final de curs.

Aquest primer número del butlletí, del qual el consistori ha editat 4.000 còpies, va acompanyat d’una carpeta amb el títol de la col·lecció en què l’alumnat podrà guardar les successives edicions i el qüestionari final. Aquests elements convertiran la iniciativa “en un joc per a gaudir no solament en classe, sinó també amb la família, per la qual cosa facilitem una eina a pares i mares que desitgen completar a casa l’educació en valors que s’inicia en els col·legis i instituts”, ha conclòs la regidora d’Igualtat.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat la representant dels centres de primària de les AMPA d’Almassora, Carmina Font, qui ha apuntat que aquest projecte està consonància “amb el pla director de la Conselleria d’Educació, en el qual ens demanen revisar els textos per a donar més visibilitat a les dones en els continguts lectius”, per la qual cosa les associacions destaquen que el butlletí farà arribar la informació a l’alumnat “de forma didàctica però lúdica alhora”.

La portaveu de secundària de l’entitat, Marián Bermúdez, ha destacat la presència d’“una dona de les nostres comarques com és Eva Bordás, una morellana que ha sigut la primera espanyola a arribar a la Fórmula 1”.

Així mateix, Igualtat ha reservat un espai en aquesta primera edició de “Sabies que…?” per a la bioquímica Margarita Salas i per a l’enginyera industrial Elena García, creadora del primer exoesquelet per a xiquetes i xiquets amb atròfia muscular. El butlletí inclou també un codi per a accedir a la taula periòdica de les científiques, en què cada símbol està vinculat a la biografia d’una professional de les matemàtiques, la física o l’astronomia, entre altres disciplines. Tot el contingut del butlletí estarà disponible en la web municipal, des d’on es podrà descarregar de manera gratuïta.

Últimas noticias

Contenido relacionado