viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora comença a elaborar el projecte per a la construcció de l’accés de piragües en Santa Quitèria

Els departaments d’Esports i Urbanisme han començat a donar els primers passos per a l’elaboració del projecte de l’accés de piragües projectat per al pròxim any a l’entorn de Santa Quitèria. Aquest projecte preveu crear una entrada al riu des d’e la zona del Molí de Pedra, al costat del Pantanet, i instal·lar equipacions addicionals, com ara un magatzem per a les embarcacions.
El regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha volgut que els afeccionats als piragüisme participen durant el procés d’elaboració del projecte i comptar amb la seua opinió. Per aquest motiu, el representant del Kayak Club Millars, el concejal i els tècnics municipals van mantenir aquesta setmana una reunió de treball en la qual els esportistes van exposar les seues necessitats.
D’altra banda, el consistori va sol·licitar a la Confederació Hidrográfica del Júcar (CHJ) a principis de desembre el permís necessari per a començar amb les tasques de neteja del marge del riu Millars. Està previst que l’autorització arribe en els pròxims dies, moment a partir del qual començaran les tasques d’esbrosse. Una vegada finalitzada aquesta fase, els tècnics municipals començaran a realitzar mesuraments i a treballar en l’elaboració del projecte.
Trenco ha recordat que la creació d’aquest accés per a piragües suposarà, a més a més, la recuperació de les restes del Molí de Pedra (també conegut com a Molí de Montserrat), una construcció històrica del segle XVIII que es troba al costat del Millars. Després de la retirada de la vegetació que cobreix les ruïnes del molí, la Regidoria de Patrimoni, dirigida per Amaya Gómez, estudiarà com preservar-les i senyalitzar-les perquè puguen ser visitades.

Últimas noticias

Contenido relacionado