Almassora tancarà 2017 amb un increment de les sol·licituds per a operar en sòl industrial respecte a l’any anterior. El balanç anual del departament d’Urbanisme confirma, que l’obertura de 13 expedients al llarg de l’any suposa un creixement del 18,18% enfront de les xifres de l’exercici anterior. Les llicències d’obra major apunten a noves construccions, així com a ampliacions o millores de les instal·lacions ja existents, també en l’àmbit de l’habitatge privat.
En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme d’Almassora, Carmina Martinavarro, ha destacat “el potencial de les signatures interessades a exercir la seua activitat en els polígons industrials municipals”.
És el cas d’Indústries Alcorenses Confederades (Inalco), amb seu per primera vegada en el polígon SUPOI-8 del Camí Fons. Aquest recinte és el triat també per a les reformes e Sigmadiamant, Immobiliaria Pliamar o Neolith Distribution i Thesize Surfaces, entre altres.
Els polígons industrials d’Almassora, segons Martinavarro, “han evidenciat el repunt de l’activitat econòmica amb expedients per a l’ampliació i condicionament que complementen l’arribada de noves signatures”. Exemple d’açò són les obres en Pamesa Cerámica o Ferro Spain. Les actuacions es reparteixen en el conjunt del sòl industrial de la localitat, si bé és el SUPOI-8 el polígon que presenta més possibilitats de creixement.
La tramitació de noves llicències, en paraules de l’edil d’Indústria, Roger Beltrán, es tradueix “en una injecció de fons per a Almassora que també es dóna en l’àmbit de l’habitatge privat. En aquest cas, el departament d’Urbanisme ha rebut enguany 16 sol·licituds de propietaris per a les nostres construccions, ampliacions o reformes en edificis i unifamiliars particulars”.
Les mateixes fonts han animat a la ciutadania “a sol·licitar informació en l’Ajuntament per a la concessió de subvencions de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Habitatge, per a les reformes d’edificis”. No en va, el consistori i la institució autonòmica van signar a l’octubre el conveni per a la integració d’Almassora en la xarxa d’Oficines d’Informació de Rehabilitació (OIR).
Gràcies a aquest acord, l’Ajuntament exerceix com a punt d’assessorament per als ciutadans, professionals i empreses del sector, que poden recaptar ací tota la informació disponible sobre aquesta iniciativa per a incentivar les reformes en habitatges. D’aquesta forma, el consistori espera que el accés més gran a les ajudes per a les obres particulars supose un increment de les contractacions de xicotetes empreses locals dedicades a la construcció i que el sector es beneficie del repunt de l’activitat.