jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora honrarà a Sant Antoni amb la benedicció de 2.500 mones

La Comissió de Festes Carrer Sant Antoni d’Almassora esgota els dies per a la celebració de la festivitat en honor al patró dels animals, que tindrà lloc el dissabte 16. El centre històric tornarà a rendir-se a la tradició de la benedicció de mones i dolços al migdia i a les desfilades amb animals a la vesprada. L’epicentre de la festa se situarà, un any més, en el carrer que porta el nom del sant.

L’Ajuntament d’Almassora col·laborarà amb la comissió, amb els clavaris Javier Mollà i Rocío Arquimbau al capdavant, en l’organització dels actes de la jornada. Així, el consistori finançarà les 2.500 mones que s’elaboraran per a la benedicció en l’església de la Nativitat a les 13.00 hores i també el “porrat” popular amb el qual el municipi celebra la “matxà” en la plaça Santa Teresa, segons ha indicat la regidora de Festes, Isladis Falcó.

L’associació local Cavalls d’Almassora serà també protagonista d’una jornada que començarà amb la concentració de les cavallerisses al voltant de la Vila, concretament en la plaça Santa Teresa, per a dirigir-se fins a l’ermita de Santa Quitèria, on celebraran el tradicional esmorzar abans de tornar al centre històric al migdia.

A la vesprada desfilarà la cavallerissa a partir de les 18.45 hores. Eixirà des de la plaça Santa Teresa i recorrerà el següent itinerari: Colón, plaça Doctor Fleming, carrer Sant Marc, Santa Creu, Trinitat, plaça Santa Isabel, carrer San Enrique, Sant Lluís, avinguda José Ortiz, carrer San Felipe, carrer Puríssima i carrer l’Estret per a concloure en la plaça Santa Teresa.

Per la seua banda, la desfilada vespertina per a veïns amb mascotes partirà des del carrer Sant Antoni després de la missa a l’església de la Nativitat prevista a les 19.00 hores. Continuarà per San Joaquín i la plaça de l’Església. En aquest punt, al costat del temple, tindrà lloc la benedicció dels animals i el repartiment de les cintes commemoratives. Els assistents continuaran la cercavila per Mare de Déu de la Llum, Sant Vicent, Sant Marc, Santa Creu, Trinitat i, de nou, Sant Antoni per a finalitzar en la plaça Santa Teresa.

La festa arribarà a la seua fi amb l’encesa de la foguera en aquest enclavament i el ritual del rodeig a la mateixa a lloms de cavalls o en carros. En aquest sentit, el foc i la presència d’animals de tot tipus ha obligat a l’Ajuntament d’Almassora a redoblar esforços en matèria de seguretat. El dispositiu de la jornada posarà l’accent principalment a evitar incidents amb els animals perquè la festa transcórrega amb total normalitat.

L’edil de Festes ha agraït per endavant la col·laboració de l’associació Cavalls d’Almassora, l’Associació Cultural El Torrelló, Tambors de Passió, el Grup Scout Tramuntana, la cooperativa agrícola San José i CaixAlmassora “pel seu esforç per mantenir viva la tradició”.

Últimas noticias

Contenido relacionado