lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La inversió d’Almassora per a 2019 creixerà en un milió d’euros

L’Ajuntament d’Almassora passarà d’1,6 a 2,6 milions d’euros en inversions en el pressupost del pròxim any. Així ho indiquen les primeres estimacions del departament d’Intervenció i el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, després de conéixer l’impacte dels fons europeus Feder en els comptes de 2019. Aquest increment en la inversió no repercutirà en la pressió fiscal, que serà menor que l’actual.

Mancant tancar tots els capítols amb l’equip de govern, Agustí ha avançat que la injecció econòmica en nous projectes experimentarà un increment aproximat per sobre dels 970.000 euros a causa del finançament de les iniciatives aprovades per la Unió Europea. “L’estratègia EDUSI tindrà un paper fonamental en els comptes del pròxim any amb la incorporació del trinquet, la reforma de la Vila i la substitució de l’enllumenat públic per sistemes més eficients, entre altres actuacions”, segons l’edil.

Aquest repunt de les inversions proper al milió d’euros quedarà al marge de pujades d’impostos. De fet, l’equip de govern ha confirmat que la pressió fiscal serà menor el pròxim any amb la baixada de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions (ICIO), les noves tarifes en les taxes d’ensenyaments especials, els serveis d’escoles de matí, vesprada, Nadal i Pasqua, així com la incorporació d’avantatges en els abonaments culturals.

D’una banda, el consistori bonificarà un 95% l’ICIO a propietaris que rehabiliten els seus habitatges i el 90% de l’impost a veïns amb discapacitat que eliminen barreres arquitectòniques en els seus immobles. En tots dos casos, ha indicat Agustí, l’objectiu és doble: “premiar aquest esforç per mantindre en bon estat el parc d’habitatges i, per un altre, reactivar la contractació d’empreses locals dedicades a la construcció, que solen copar els serveis de particulars”. És per açò que l’Oficina d’Informació de Rehabilitació, situada en el Museu Municipal, comunicarà als interessats els procediments per a acollir-se a aquests avantatges.

A més, el calendari del contribuent inclourà també beneficis fiscals a aquelles empreses que amplien les seues plantilles amb contractes indefinits. Per a fomentar l’ocupació local, el consistori ha inclòs en la modificació de l’ordenança el requisit que almenys el 50% dels nous contractats estiguen empadronats a Almassora durant els dos últims anys.

Visita de l’IES Falomir
L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha explicat a l’alumnat de tercer d’AÇÒ de l’IES Álvaro Falomir la confecció del pressupost municipal, així com el funcionament de la gestió econòmica local. “Ens encaminem al tancament de l’exercici, que és el moment en què la Intervenció paralitza el procés per a poder fer el balanç de l’any abans d’escometre noves inversions i despeses amb càrrec a 2019”, els ha traslladat Galí.

Últimas noticias

Contenido relacionado