martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora presenta un pressupost de 30,1 milions que quintuplica les inversions

L’alcaldessa, Merche Galí, ha presentat aquest matí “un pressupost que bat el rècord històric per a convertir-se en el més alt de la història d’Almassora” fins a pujar un 34,2% en un any per a aconseguir els 30.155.886,59 euros.

La primera edil ho ha qualificat “d’absolutament inversor”, en quintuplicar la reserva de fons per a nous projectes respecte a 2018, i “definitiu en accessibilitat i infraestructures educatives”.

Galí ha detallat els pilars dels comptes “històrics”, que no apujaran impostos ni inclouran cap préstec i que passaran d’1.694.090,85 euros a 8.338.170,25 euros en inversions en un sol any “gràcies als prop de set milions que hem aconseguit en subvencions d’altres administracions per l’enorme sacrifici de tots els departaments per a aconseguir  aquestes ajudes”.

En concret, la Generalitat aportarà 5,4 milions del pla Edificant, als quals sumarà la construcció del Regina Violant, mentre que la Unió Europea transferirà 1,1 milions d’euros de l’estratègia EDUSI i, en tercer lloc, la Diputació Provincial finançarà amb 333.000 euros la suma de la reforma del carrer Sant Lluís, el projecte guanyador de Som Ceràmica i els 88.670 euros que aporta als 996.932,12 que costa el Trinquet.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, i la regidora de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, han acompanyat a Galí en la presentació del pressupost de 2019, que “transformarà” Almassora per a deixar arrere l’època dels barracons i accelerar les obres dels col·legis en aquestes instal·lacions i la de l’Ambaixador Beltrán, el més deteriorat.

Tenen també reserva de fons els projectes de recuperació de l’entorn del Millars, la compra de terrenys al costat del Serrallo per a instal·lar la pantalla verda i la millora de corbes en Benafelí, la connexió amb carril bici des de l’avinguda José Ortiz fins a Sant Jaume, la remodelació de la Vila i els projectes de ciutat intel·ligent.

En aquest sentit, els responsables municipals han incidit en la transformació d’Almassora cap a un model més sostenible que ha permés estalviar 70.000 euros en la factura de la llum, que ho serà més amb la instal·lació de l’enllumenat eficient en el casc urbà que arreplega el pressupost de 2019, i modern quant a administració electrònica i ‘smart city‘. De fet, la localitat invertirà en aplicacions informàtiques, sensors i renovació d’equips per a aplicar les noves tecnologies a la gestió diària.

En últim terme, la regidora de Participació Ciutadana ha detallat les inversions, valorades en 200.000 euros, que durà a terme el seu departament seguint les votacions dels pressupostos participatius: la millora de l’avinguda de Castelló (150.000 euros) i la millora de seguretat en els camins Benafelí i Om Blanc (50.000) se sumen a dues partides menors pendents d’enguany per a continuar l’accessibilitat de voreres i la millora de parcs infantils.

Últimas noticias

Contenido relacionado